De meest aansprekende etalage van de Kijk op Kunst 2020 in Ommen is door een jury bepaald en onlangs bekendgemaakt. Vanwege corona heeft de prijsuitreiking alleen met de direct betrokkenen plaatsgevonden. Silo, Kleding reparatie en stomerij’ met schilderijen van Luuk Vogelzang is de grote winnaar.

Dit jaar werd de veertiende Kijk op Kunst georganiseerd in 50 winkels in Ommen met 43 kunstenaars. Een jury van drie personen, relevant voor de Ommer gemeenschap, hebben de beste, mooiste, of meest aansprekende combinatie van kunstwerken en etalage ‘producten’ uitgekozen.

De jury geeft als reden op: ‘Op de etalageruit staat: ‘Silo, Kleding reparatie en stomerij.’ De schilderijen van Luuk laten een beeltenis zien van een frisse wind die door de kleding gaat, waarbij er één kledingstuk weg waait. Heel grappig. Op de andere schilderijen spelen kleding ook de hoofdrol.’ De prijs werd uitgereikt door Hester Molenberg. Zij is zelf kunstenares en heeft voorheen vele jaren de Kijk op Kunst georganiseerd. Verder waren de heer en mevrouw Silo en de kunstenaar aanwezig. Vogelzang vermeldde dat mevrouw Silo expliciet vroeg om schilderijen waar kleding een rol speelt. De kunstenaar kon daar goed op inspelen met de winnende etalage als resultaat. De prijs is de ‘eer’ en vermelding met foto in de brochure van Kijk op Kunst in 2021.

Foto: Annemarie Leebeek.