Van 1 juni t/m 3 sept. 2023 is in Museum Nagele de dubbelexpositie ‘Nabij’ en ‘De kunst van bouwen’ te zien. Alle 11 kunstenaars van de QS2 groep hebben zich laten inspireren door het werkthema ‘intimiteit’; ieder met een eigen ‘handschrift.’ Enkele kunstenaars hebben zich meer laten leiden door het bouwen en spelen, met als voorbeeld de architect Aldo van Eyck die veel voor Nagele heeft betekend. De werken zijn veelal gemaakt met textiele materialen in verschillende technieken, maar ook ander materiaal wordt toegepast, zoals papier, rubber, hout. Er is tweedimensionaal werk en ruimtelijk werk te bewonderen.

Een gezamenlijk kunstwerk in de vorm van een zogenaamd Beeldboek zal een prominente plek in de expositie krijgen. Dit boek laat van iedereen een of meerdere bladzijden zien met als onderwerp ‘Liefde voor ……’Aan deze expositie werken mee Inge Bosman, Anneke Ek, Liesbeth Klein, Marijke Ouwehand, Petra Gerner, Mieke Plug, Martha de Vos-Hunneman, Liesbeth Ouwerkerk, Mieke van Breda, Grietje van Wijk en Hilly Binksma.

‘De kunst van bouwen’

Wim Zwijsen bouwt zijn werk zorgvuldig op. Met acrylverf en pen en inkt tekent hij zijn follies. Dit zijn rare fantasiebrouwsels. Ook maakt hij gebruik van afbeeldingen van gebouwen, zoals het Stedelijk Museum, Guggenheim Museum én Museum Nagele. Ze zijn een ode aan de architect; respectievelijk Benthem Crouwel, Frank Gehry en T. Taen en T. Nix. Wim gaat verder met een collagetechniek. Met Meccano (Eitech) onderdelen, printplaat en tekeningen op MDF componeert hij een nieuwe wereld. De kunst van bouwen. Kunstenaar Wim Zwijsen toont schilderijen, constructieschilderijen, tekeningen en follies van 20 cm tot 180 cm hoog.

Op 1 juni geven enkele exposanten om 16.00 uur een inleiding bij deze dubbelexpositie, tevens preview van de exposities. De inloop is vanaf 15.30 uur. De inleiding is voor iedereen toegankelijk, de reguliere entreeregeling is van toepassing.

De opening voor genodigden is op 4 juni. Eveline van der Pas, beeldend kunstenaar, docent en coach, en Jaap van der Hout, stedenbouwkundige, verzorgen dan een inleiding.

Foto: Familie, Martha de Vos –  Foto Museum Nagele