De 12e editie van Unseen Photo Fair staat  van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2024 op de kalender. Locatie is als vanouds het monumentale Westergasterrein in Amsterdam. Ook dit jaar is het aanbod overweldigend. Zo’n 70 galeries van over de hele wereld, aangevuld met wel 60 onafhankelijke uitgevers, tonen de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie. Naast de professionele presentaties van al deze deelnemers omvat Unseen 2024 ook een tiental speciale installaties.

Internationale perspectieven

Met deelnemers uit Azië, Australië, Afrika, Amerika en Europa, dat wil zeggen, met fotografen van alle continenten, presenteert Unseen een grote diversiteit aan internationale perspectieven. Voor de duur van enkele dagen belooft deze unieke beurs weer het middelpunt van de internationale fotografiewereld te zijn.

Roderick van der Lee, directeur Unseen: ‘We zijn verheugd dat dit ook dit jaar een wereldwijde afspiegeling van fotografie, het medium van onze tijd, te zien zal zijn. Niet alleen galeries van over de wereld zullen op Unseen werk presenteren, maar ook galeries die dichter bij huis gevestigd zijn, tonen werk van internationale grootheden, dat vaak voor het allereerst te zien zal zijn op Unseen.’

Over Unseen

Unseen is de eerste kunstbeurs die geheel op de laatste ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie is gericht. De beurs staat internationaal bekend om zijn hoge curatoriële standaard en intieme sfeer en trekt galeries en verzamelaars van over de hele wereld. De komende editie vindt plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2024.

Over Unbound

Stichting Unbound Foundation is een onafhankelijk verlengde van Unseen, specifiek bedoeld voor onderzoek naar de grenzen van het fotografisch universum. Unbound organiseert tentoonstellingen met grensverleggende projecten waarbij fotografie de overstap maakt naar digitale kunst, installaties, performances, beeldhouwkunst, virtual reality en videokunst. Ook stimuleert Unbound de dialoog over dit onderwerp door jaarlijks een bijeenkomst voor fotografie curatoren uit de internationale museumwereld te organiseren.

Over Westergas

Westergas is een kunst- en cultuurdorp waar historische waarden en vernieuwende ideeën samenkomen. Met haar eigengereide maar tegelijk ook typisch Amsterdamse karakter weet deze unieke, monumentale locatie in het Westerpark haar bezoekers keer op keer voor verrassingen te stellen.

Foto: Almicheal Fraay