Van 14 november 2020 tot en met 17 januari 2021 is bij galerie Pouloeff in Naarden de expositie ‘LICHT’ te zien. In deze fraaie expositie brengen vier kunstenaars tijdens de donkere maanden  van het jaar licht in letterlijke zijn. Dit doet galerie Pouloueff  door de ruimte te verlichten met grote stalen frames en kleine gekleurde glaspanelen. Maar ook wordt er een licht geworpen op onze digitale wereld en hoe wij hier mee omgaan. Poëzie en de rol van licht in de kunstgeschiedenis worden aangehaald, bekeken vanaf een windmolen.  Als toeschouwer wordt het zo lastig om je niet door het licht te laten meevoeren.

Exposanten

De lichtobjecten ‘Liuw’ van designer Hedwich Hooghiemstra (1995) bestaan uit gelaagde composities van gekleurde glaspanelen. Het werk roept rust en contemplatie op en laat gedachten dwalen.

De lichtsculpturen ‘Mâyâ’ van Luiza Guidi (1993) zien eruit als lege minimalistische frames die op een verleidelijke manier licht geven en een nieuwe dimensie teweegbrengen op een verder vlakke muur.

Videokunstenaar Emily-Lara Kabos (1987) staat met haar werk ‘Lichtgedicht’ stil bij haar grote inspiratiebron; licht. Staand op een windmolen in Flevoland met de zon in het zicht, draagt Kabos haar gedicht op en brengt hiermee een ode aan de wereld en aan het licht van diverse kunstenaars uit de kunstgeschiedenis.

Pim Leenen (1985) laat in zijn fotografiewerk ‘Firewall’ een persoon zien in een afgesloten opgelichte bubbel. Hiermee maakt hij ons gedrag in de digitale wereld zichtbaar.

De expositie is nog te zien t/m 17 januari 2021 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.  Openingstijden: vrijdag & zaterdag van 11:00 – 17:00 uur/ en zondag van 12:00 – 17:00 uur.

Foto: Galerie Pouloeuff