Landstede Hammers gaat aankomend seizoen geen nieuw Europees avontuur aan. De huidige landskampioen Basketbal uit Zwolle mist de financiële armslag, waardoor is besloten om af te zien van inschrijving.

De Europese wedstrijden van afgelopen seizoen smaakten naar meer en dus heeft het bestuur van Landstede Hammers er de afgelopen periode alles aan gedaan om een nieuw avontuur mogelijk te maken. Er werden verregaande gesprekken met sponsoren gevoerd, om zo het benodigde budget te realiseren. De sponsoren toonden grote betrokkenheid, maar door de huidige situatie lukte het niet om door te pakken. De conclusie was onontkoombaar: geen Europa in het seizoen 2020-2021.

Voorzitter Gerrard Vinke reageert. ‘Het is heel erg jammer, maar alle aandacht vestigt zich nu op de toekomst. We willen onze plaats in de top van het Nederlands basketbal vasthouden, de organisatie versterken en ons voorbereiden op een eventuele BeneLeague. En natuurlijk gaan we werken aan onze Europese ambities voor de aankomende jaren”, stelt Vinke, die uitkijkt naar het nieuwe seizoen. ‘De kern van het team staat er al, terwijl de staf zich verder aan het voorbereiden is op de seizoenstart in oktober. We zijn vastbesloten om verder te bouwen, zodat het weer een prachtig seizoen wordt.’

Daarnaast speelt Landstede Hammers het hele aankomende seizoen voor de zorg. Onder de noemer ‘Zwolle Zorgt’ wil de club haar waardering uitspreken richting de zorgmedewerkers in de regio Zwolle. ‘Vitale partners steunen Zwolle Zorgt en daar zijn we ze heel dankbaar voor. De reacties zijn erg positief. We gaan veel zorgmedewerkers mooie basketbalwedstrijden aanbieden, maar dat geldt natuurlijk ook voor onze fans. We creëren de meest veilige omstandigheden voor spelers en publiek, zodat een bezoek aan het Landstede Sportcentrum de moeite waard is’, sluit Vinke af.