Maandagavond heeft de gemeenteraad van Zwolle aangegeven positief te staan tegenover de ontwikkeling van Internationaal Station Zwolle. De politiek ziet kansen en wil nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor zowel de snelle binnenlandse treinen als voor de internationale treinen van en naar Londen, Brussel en Parijs.

College omarmt ambitie

Ook Wethouder William Dogger reageerde maandagavond enthousiast op de plannen: “Het college omarmt deze ambitie, het is een mooie motie die past bij onze internationaliseringsambities en de focus die we hebben op duurzaamheid”. Burgemeester Peter Snijders sprak al met evenveel lof over Internationaal station Zwolle: “Met ambitie gaan wij voorwaarts”.

Zakenreis
Vorige week werd er tijdens het debat over de Spoorzone ook langzaam duidelijk dat er veel draagvlak is voor de internationale treinverbinding. CDA fractievoorzitter Jan Nabers: “Juist nu de discussie over de vele vliegreizen die mensen op korte afstanden in Europa maken gevoerd wordt, is het van belang een volwaardig alternatief met de trein te ontwikkelen. En biedt het ook veel mogelijkheden om vanuit Zwolle met trein op vakantie of zakenreis te gaan.” 

Verdere uitwerking
Het college gaat het plan nu verder uitwerken met partners. Hierbij denken we vooral aan de provincie Overijssel, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen. De Nederlandse Spoorwegen had zich al eerder positief over het plan uitgesproken en werkt van harte mee aan de verdere uitwerking.