Het tweede deel van het Kaboom Animation Festival 2023 opent op donderdag 30 maart in Eye, Amsterdam met José Miguel Ribeiro’s Nayola. Enkele hoogtepunten in Amsterdam, naast de competitiefilms, zijn het Super Smash Bros. Melee Tournament, Stand Up Comedy & Live Animation, de Animation Pub Quiz, Tattoo by Veronica Martiradonna, de klassiekers van Dollywood, queer cinema, Cine-Concert Money for Your Whale en het prikkelende programma In Pursuit of Pleasure.

Kaboom Animation Festival 2023 – van 24 maart t/m 2 april in Utrecht, Amsterdam en online – presenteert de nieuwste, meest creatieve, vernieuwende en gedurfde (inter)nationale animatieproducties. Hoofdthema dit jaar is Beyond Perfection. Naast de competitie van feature films en shorts bestaat het programma onder meer uit Expended Animation, Canada in Focus, games, live performances & concerten, talkshows, specials en een kinderprogramma.

In Amsterdam opent Nayola op donderdag 30 maart het tweede deel van het festival. In zijn magisch-realistische animatie verbeeldt José Miguel Ribeiro de effecten van een oorlog op drie generaties vrouwen. Nayola is een van de zeven feature films in competition.

Met hoofdthema Beyond Perfection zoomt Kaboom in op de moderne focus op het perfecte lichaam, de veranderlijkheid van wat als perfect gezien wordt en de impact die dit heeft op mensen en in het creatieve proces. Onze fysieke en digitale werkelijkheid versmelten steeds meer met elkaar en animatie speelt hierin een wezenlijke rol. Onderdelen van dit programma zijn onder meer prikkelende korte films bij In Pursuit of Pleasure, en de workshops ‘Clay’ Well Done en Hacking the Canon.

Foto: Kaboom Animation Festival