Bloemententoonstelling Keukenhof opent op 23 maart weer haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 14 mei 2023, zullen meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht.

Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland. Honderd bloembollenkwekers zijn inzender in Keukenhof en zeshonderd bloemenkwekers nemen deel aan de bloemenshows. Keukenhof is dé plek om in de lente te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen.

De openingsweek wordt opgesierd met tulpen en hyacinten bloemenshows waarbij het Oranje Nassau paviljoen geheel in de stijl van het thema. Nederlandse kwekers laten hier hun mooiste bloemen zien. Iedere week wordt weer een andere bloemenshow opgebouwd. De Hollandse muziek van dweilorkesten op 25 en 26 maart maken een bezoek aan het bloemenpark extra vrolijk!

Van 31 maart tot 2 april  is het thema oud-Holland, een weekend vol met traditionele muziek, oude ambachten, klederdracht, kaas en tulpen.