Het kabinet heeft besloten een strenge lockdown in te voeren om een eind te maken aan de forse stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Om de decembermaand toch nog een feestelijk tintje mee te geven heeft Kampen Partners een actie opgezet waarmee ondernemers worden gesteund. De Kampen Kadobon is bij de horeca in Kampen tijdelijk 25% meer waard.

BezorgeninKampen bijgewerkt

Door de aangescherpte coronamaatregelen moeten vanaf 15 december veel winkels sluiten. Voor de de horeca in Kampen is dat zelfs al sinds 14 oktober het geval. Via de website www.bezorgeninkampen.nl werken winkeliers en horeca nauw samen om de consument toch te stimuleren zoveel mogelijk lokaal te blijven kopen. Volgens binnenstadsmanager Leo Hoksbergen voorziet deze site in een behoefte: “Op deze website staat overzichtelijk op een rijtje welke winkeliers en horecazaken hun producten bij u thuis bezorgen!”

Horekadobon actie

Aanvullend hierop wordt nu ook de Kampen Kadobon ingezet om de horeca nog extra te ondersteunen. Jimmy Croymans namens Stichting Horeca Kampen: “Voor de tweede keer dit jaar hebben alle horecaondernemers de deuren moeten sluiten. Dat heeft een enorme impact. Je moet steeds schakelen en enorm creatief zijn om toch nog wat omzet te kunnen genereren.” Wat hij van de actie vindt? “Daar zijn we blij mee. Het voelt hartverwarmend. Nu kan de bon gebruikt worden bij afhalen of bezorgen. Na deze periode verwelkomen we onze gasten graag. Het is mooi dat de gasten en wij een extraatje krijgen. De actie maakt deze maand toch nog een beetje feestelijk.”

Hoe werkt de actie?

Binnenstadsmanager Leo Hoksbergen legt uit: “De Kampen Kadobon bestaat al een paar jaar. Deze waardebon was tot de toespraak van de minister-president gisteravond te koop bij een aantal uitgiftepunten en in te wisselen bij veel Kamper ondernemers. Om de horeca een steuntje in de rug te geven is de bon nu tijdelijk 25% méér waard wanneer je deze inlevert bij de deelnemende horecaondernemers in de binnenstad van Kampen. Dit geldt ook voor de aangeboden afhaal- en bezorgopties. Dat betekent dat je een bon met een waarde van €10 tijdelijk kunt verzilveren voor €12,50. Deze actie is van toepassing op iedere Kampen Kadobon. De bon die je thuis nog in het keukenlaatje hebt liggen kun je hier dus ook voor gebruiken.” De bonnen zijn nu eenvoudig te bestellen via e-mail (administratie@kampenpartners.nl) of Whatsapp (06-17453490, het telefoonnummer van citymarketeer Roeland Tameling). Vervolgens kunnen de bonnen in de binnenstad worden opgehaald, hiervoor krijgt de afnemer het adres na betaling toegestuurd.

De actie is tijdelijk en loopt van 15 december 2020 tot 1 juni 2021. Kijk voor alle deelnemende horecaondernemers en meer informatie op www.horekadobon.nl.

Ondernemers steunen

Vanuit de provincie Overijssel is er budget vrij gemaakt om deze actie te kunnen bekostigen. De verhoogde waarde van ingeleverde bonnen wordt uitgekeerd aan de deelnemende horecaondernemers. Hoksbergen: “We hopen dat veel mensen de Kampen Kadobon kopen en inleveren bij de horeca in Kampen. Feestelijk voordeel voor de gasten en een extraatje voor de ondernemers.” Volgens Hoksbergen wordt nu achter de schermen ook gewerkt aan acties om de winkeliers extra te ondersteunen, maar daarover kunnen nu nog geen verdere mededelingen worden gedaan.