De nieuwe coronamaatregelen van 14 december 2020 dwongen Team Sportservice Haarlemmermeer het Mega Sport- en Spelfestijn in de de kerstvakantie te annuleren. Het team stak de koppen bij elkaar en organiseerde, volgens de coronarichtlijnen met Jachtseizoen een nieuwe, gratis activiteiten voor kinderen.

Tijdens Jachtseizoen op woensdag 23 december 2020 gingen 170 kinderen op pad in hun eigen buurt. Op uitgiftepunten in Badhoevedorp, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Rijsenhout en Zwanenburg ontvingen ze tasjes met daarin 16 uitdagingen, zoals zoveel mogelijk kerstbomen tellen, een hinkelbaan tekenen en springend oversteken bij een zebrapad. Daarnaast kregen alle deelnemers ook nog ‘kerstcadeautjes’ mee: een stressballetje, frisbee, plaktattoo en een kerstmuts.

Veilig blijven bewegen

Doordat Jachtseizoen buiten werd gehouden en alleen voor kinderen van de basisschool was, voldeed de activiteit aan de nieuwe coronamaatregelen. ‘We hechten veel waarde aan de veiligheid en volgen altijd het RIVM. Toch kijken we ook hoe we de inwoners van Haarlemmermeer aan het bewegen kunnen krijgen en houden, want een gezonde leefstijl blijkt nog steeds van groot belang te zijn’, vertelde buurtsportcoach Ilonka den Ouden van Team Sportservice.

Grote sportfestijnen

‘Jachtseizoen was een groot succes, maar we kijken ook echt uit naar het Mega Sport- en Spelfestijn. Deze hebben we nu opgeschoven naar de voorjaarsvakantie. We duimen dat het dan beter gaat met corona en we weer een grotere activiteit in de sporthal kunnen neerzetten. En als het niet kan, dan steken we de koppen weer bij elkaar en komen met een creatieve en sportieve oplossing.’