Tim Roefs is de volgende aanwinst voor de handballers van HV KRAS/Volendam. De allrounder komt over van  KEMBIT-Lions en treedt zo in de voetsporen van zijn grotere broer Jeroen.

‘De vele positieve verhalen van Jeroen over de club en het team hebben mij doen besluiten om deze stap te zetten. Ik heb er ook enorm veel zin in om met de club prijzen te gaan winnen zoals zij voorheen altijd deden’, aldus Tim. Wat Roefs mooi vindt aan de club is dat er een enorm groot familiegevoel heerst. ‘Iedereen kent elkaar en het clubgevoel is hier heel anders dan bij andere clubs’. Toen Roefs te horen kreeg dat Volendam interesse in hem had stond hij zeker open voor een gesprek.

Coach Mark Ortega: ‘Tim brengt veel diversiteit met zich mee wat van groot belang zal zijn voor Volendam de komende jaren. Zijn kracht zit hem in het spelen op verschillende posities zowel in de aanval als de verdediging wat het team veel mogelijkheden zal brengen. Zijn hardwerkende mentaliteit is een mooie eigenschap, dit is ook een eigenschap die we graag in Volendam zien.’

KRAS/Volendam bouwt aan een team met een gezonde balans tussen jonge talenten waar veel groeimogelijkheden in zitten en die kunnen rijpen achter ervaren krachten. Roefs wil daar graag aan bijdragen. Door zijn broer kwam hij al veel te weten over het team, de trainingen en de opleidingsvisie van de club. ‘De overstap naar Volendam is een goede en positieve stap voor mijn handbal carrière en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb er ook erg veel zin in’. Of de broers gaan samenwonen? ‘Nee, dat is geen goed idee’, zegt Roefs lachend. ‘Maar het samen trainen en elkaar meer zien is wel erg leuk.’ Vorige week maakte de Volendammers ook de komst van cirkelspeler en international Evert Kooijman al openbaar.

Foto: Fred Mol/ KRAS/Volendam