Tijdens het Aalsmeer Flower Festival op zaterdag 18 juni organiseert het Flower Art Museum een speciaal concert. Het Lumen Ensemble verzorgt een optreden met viool en harp en werkt hierbij samen met bloemdesigner Mai Hiemstra.

Het Lumen Ensemble werd opgericht in 2019 en bestaat uit Anastasia Kozlova (viool) en Eva Tebbe (harp & voice). Met een passie voor het herscheppen van beroemde composities en het herontdekken van zeldzame schatten nemen zij luisteraars mee op een muzikale ontdekkingsreis. Anastasia en Eva zoeken de grenzen op door nadrukkelijk voor de kwaliteit van een compositie te kiezen, deze zelf te arrangeren en zo nodig van de gebaande paden af te wijken. Op deze manier speelden zij onder meer tijdens klassieke muziekfestivals, voor programma Spiegelzaal (Avro/Tros radio 4) in het Concertgebouw en tijdens vele bekende kamermuziekseries.

Speciaal voor het Flower Festival gaan zij een samenwerking aan met bloemdesigner Mai Hiemstra, die woont en werkt in de regio Aalsmeer. In haar geboorteland Japan gaf zij al diverse succesvolle ‘bloemenperformances’ op klassieke muziek. Terwijl de musici spelen, maakt Mai een arrangement met prachtige bloemen, waarbij zij zich laat inspireren door de composities.

Dit bijzondere concert begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) en vindt letterlijk plaats tussen de kunst en de bloemen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de ticketshop van het museum. De toegang is inclusief museumentree, koffie/thee bij binnenkomst en de mogelijkheid om in de pauze en na afloop de bloemarrangementen van het Flower Festival te bekijken.