Na succes volle edities van de Buutenshuus Bewegen festivals in Wesepe en aan de IJssel in Olst, volgt er van 9 tot en met 11 juni een editie op ’t SPOC in Wijhe. De gedachte achter dit festival is hetzelfde als bij de vorige edities: inwoners van Olst-Wijhe elkaar na corona weer kunnen laten ontmoeten.

‘Wat het anders maakt is dat er nog meer activiteiten zijn,’ laat projectleider Benno Hubner (ut Huus) weten. ‘De inhoud komt voort uit wat er al op ’t SPOC is, maar ook proberen we de cross-over tussen kunst en sport te laten zien. ’t SPOC staat voor sport, onderwijs en cultuur en dat komt nu echt samen op dit festival.’

Het festival start al op donderdag van 14.00 tot 17.00 uur. Deze dag staat in het teken van (basisschool)kinderen en hun ouders. Scholieren van De Capellenborg zijn aangehaakt in de programmering en organiseren een zomerfestival met onder andere een groot zandbak feest en een stepjesrace.

Op de vrijdag is er speciaal voor de jongeren van 19.00 – 21.00 uur een programma met onder meer een silent disco en muurschildering. Jongerenwerker Joline (WijZ) en een aantal jongeren zijn aangehaakt bij de organisatie. Afgelopen zaterdag zijn de jongeren van de feestcommissie al bezig geweest met de voorbereidingen van ’t SPOC festival.

En op zaterdag 11 juni wordt er van 13.00 tot 20.00 uur groots uitgepakt. Voor alle leeftijden valt er wel iets te beleven. Zo hebben Wijhe ’92 samen met Rood-Wit ’75 en Salland Catering de organisatie van het beachvolleybaltoernooi op zich genomen. En tijdens de pauze van het toernooi zal er tussen 14.00 en 15.00 uur een clinic worden gegeven door de 19-jarige Niels Lipke, die speelt bij eredivisieploeg Taurus.