2020 had het jaar moeten worden vol sporthoogtepunten met de Olympische Spelen, het EK voetbal en de Formule 1 in Nederland. Helaas gooide covid-19 roet in het eten en zijn alle evenementen verschoven naar de zomer van 2021. Na ruim negen maanden thuiswerken en twee lockdowns hebben we allemaal behoefte om weer vooruit te kunnen kijken. Zal 2021 dan hét sportjaar worden waar we me z’n allen zo naar smachten? Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband, Björn Kuipers en Jan Lammers blikken op 26 en 27 januari 2021 vooruit tijdens de digitale sportaftrap van het jaar.

Onder leiding van presentator Rob Kamphues nemen Pieter, Björn en Jan je mee in het digitale evenement en vertellen zij vanuit hun eigen ervaring over de ontwikkelingen rondom de Olympische Spelen, het EK voetbal en de Formule 1 in Zandvoort. Naast de verhalen van de sporters kun je als kijker ook deelnemen aan de break-out sessies met sportprominenten over thema’s die top of mind zijn in coronatijd.

Zo nemen sportsprekers Olga Commandeur, Radmilo Soda en Herre Zonderland de leiding in de break-out sessies over mentale en fysieke fitheid en bespreken ze thema’s zoals het omgaan met energiemanagement tijdens het thuiswerken. Toon Gerbrands, Anje-Marijcke van Boxtel en Wilco van Rooijen zoomen in op onderwerpen die te maken hebben met het thema leiderschap, zoals hoe geef je leiding op afstand? En hoe geef je je collega’s vertrouwen? Tot slot wordt het thema motivatie aangestipt door sprekers Esther Vergeer, Gregory Sedoc en Gert Jakobs.

De sessies van de digitale sportaftrap van het jaar zijn online, exclusief en gratis bij te wonen, vanuit je eigen locatie. De digitale sportaftrap van het jaar wordt georganiseerd door SportsSpeakers in samenwerking met Ocean Outdoor Nederland en Faber Audiovisuals. Aanmelden kan via www.digitalesportaftrap.nl,