De Ronde van Overijssel 2021 gaat zo goed als zeker door en wordt op zaterdag 1 mei verreden. Er zal echter geen publiek bij deze wedstrijd mogen komen en ook alle randactiviteiten zijn afgelast. Maar er wordt dus naar alle waarschijnlijkheid wel gekoerst! Ronde van Overijssel voorzitter Michiel Vincent: ‘Als de Ronde van Overijssel gewoon het vertrouwde parcours van 200 kilometer aflegt, geeft dit een stuk minder overlast. Het is lastig om bijvoorbeeld voor een lokale ronde de hele dag ergens de weg af te sluiten.

De nieuwe datum is nog niet zeker, maar de plannen om op 1 mei te gaan rijden zijn zeer concreet, zo meld de organisatie aan CyclingOnline: ‘Wij zijn er klaar voor, maar hoe de situatie dan in de wereld is blijft koffiedik kijken. Niemand weet welke coronamaatregelen er tegen die tijd nodig zijn.

Vincent prijst ook de provincie Overijssel en de gemeenten die aangedaan worden door de koers: ‘Voor ons was het goed om te horen dat de betrokken overheden positief zijn over onze plannen. Zij houden begrijpelijk ook de nodige slagen om de arm. Wij gaan voor een coronaproof editie, zonder publiek bij de start en finish of langs het parcours. Daarom wordt de Ronde live uitgezonden op TV. We concentreren we ons echt alleen op de wedstrijd. Uiteindelijk staat bij elke wielerkoers de veiligheid en gezondheid op de eerste plek, en in deze tijd zeker.’