Team Jumbo-Visma wil zijn stempel op termijn ook gaan drukken in het vrouwenwielrennen. Dat vertelt ploegbaas Richard Plugge vertelt aan Bicycling. De Zwolse Anna van der Breggen is in zijn ogen de ideale kopvrouw voor die nieuw op te richten formatie. 

Boels Dolman, De ploeg van onder meer van der Breggen, Chantal Blaak en Amy Pieters is na 2020 zonder sponsor en Plugge maakt er geen geheim van dat hij daar een kans ziet. ‘Wellicht verdwijnt de ploeg, misschien komt er een doorstart, maar waarschijnlijk komen er rensters vrij. Hoe dan ook hebben wij de indruk dat voor ons de ruimte ontstaat om een eigen vrouwenteam van onderaf op te gaan bouwen.’

Passie voor wielersport

Jumbo-Visma zou er het plaatje mee compleet maken, nadat de ploeg naast de WorldTour-ploeg ook al een opleidingsteam in het leven riep. Nu het budget groter wordt en de ambities ver rijken, zou een vrouwenploeg geen gek idee zijn. ‘Onderliggend idee is dat we onze liefde en passie voor de wielersport met meer mensen in Nederland willen delen. Dat kan via de Academy, maar op termijn ook met een eigen vrouwenploeg’, zo besluit Plugge zijn korte toelichting op de plannen.