Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 april opent Slot Zuylen even weer haar poorten voor bezoekers. Deze tijdelijke openstelling is onderdeel van een pilot die in samenwerking met de Rijksoverheid wordt georganiseerd.

Stapje voor stapje gaat het sociaal leven in Nederland weer open. Tijdens het weekend van 9 tot en met 11 april doen verschillende brancheorganisaties en ministeries onderzoek naar een veilige en verantwoorde manier om erfgoedinstellingen te openen. Slot Zuylen is tijdens dit weekend een van de testlocaties en mag bezoekers verwelkomen!

De kaartverkoop start na de officiële goedkeuring van de Rijksoverheid op dinsdag 6 april en kunnen die dag vanaf 18:00 uur worden gereserveerd via de website van Slot Zuylen.

Testen voor toegang

Naast een geldig toegangsbewijs hebben bezoekers een, via een aangesloten testaanbieder, een testbewijs nodig en dat dient binnen 40 uur voor bezoek te gebeuren. Negatief getest? In de CoronaCheck-app zet je de testuitslag om in een digitaal testbewijs. Ook kun je het testbewijs dat je bij je uitslag krijgt printen. Neem je testbewijs mee naar je bezoek. Alleen testresultaten die ingepland zijn via testen voor toegang worden geaccepteerd.

Bezoek aan Slot Zuylen

Bezoek aan Slot Zuylen kan alleen met een online reservering. Om de veiligheid te kunnen garanderen wordt er gewerkt met tijdslots. Met een ticket is het mogelijk om vrij rond te lopen in het kasteel en de tuin. Met een eigen smartphone en oortjes kunnen bezoekers genieten van een audiotour. Ook tijdens de pilot gelden alle coronamaatregelen.

Foto: Trudelies de Graaf