In het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 organiseerde Stripdagen Haarlem een mini-editie van het bekende stripfestival. Het evenement stond oorspronkelijk in juni op het programma jaar zou plaatshebben, maar werd uitgesteld naar 2021 vanwege de coronapandemie.

Stripweekend Haarlem 2020 was gewijd aan de onderdelen in de programmering die specifiek zijn verbonden aan dit jaar, zoals 75 jaar bevrijding en het 775-jarige bestaan van Haarlem. De andere onderdelen van de oorspronkelijke programmering, waaronder het hoofdthema Wereldbouwers, de beurzen en andere activiteiten blijven op de rol staan voor volgend jaar.

Een onderdeel van de programma, dat nog tot en met 11 oktober te bezoeken is in Platform voor Kunsten 37PK , is een tentoonstelling van de graphic novels Scherven en Littekens van Erik de Graaf. Hij vertelt over de vriendschap tussen twee gewone mensen tijdens en na de Tweede- Wereldoorlog. De verhalen zijn deels gebaseerd op ervaringen van zijn oma.

In verband met corona werden diverse evenementen van Stripweekend Haarlem ook live uitgezonden via onder andere de Facebook-pagina van Stripdagen Haarlem. Door Stripweekend Haarlem aan te vullen met een tijdschrift en virtuele streaming werd deze mini-editie van het evenement, ondanks de door de pandemie beperkte bezoek mogelijkheden, toch voor een groter publiek toegankelijk.

Illustratie: Stripweekend Haarlem