Doe je lekker mee met sport, spel, bal- en tikspelen? Iedereen is welkom bij Beweegmix. Juist ook als je nog niet op een sport zit, want tijdens deze gratis activiteit staat het dagelijks bewegen op een leuke en speelse manier centraal.  Team Sportservice Haarlemmermeer wil kinderen hiermee in beweging brengen. Uit cijfers blijkt namelijk dat ze steeds minder bewegen en vaak stilzitten. Zonde, want bewegen is juist zo leuk. Kinderen worden er blij en fit van. En sporten helpt ze ook bij hun schoolprestaties.

Beweegmix

In een wekelijks programma worden kinderen in spelvorm gestimuleerd om meer te gaan bewegen. Team Sportservice gebruikt bijvoorbeeld Minuutje het spel in de les. Plezier beleven in bewegen staat in dit interactieve teamspel centraal, terwijl de kinderen ondertussen spelenderwijs voorlichting krijgen over voeding, sport, bewegen, leefstijl en gezondheid. Er wordt ook met beweeg challenges gewerkt om de kinderen uit te dagen de rest van de week meer in beweging te komen.

Buurtsportcoaches

Beweegmix wordt begeleid door de buurtsportcoaches van Team Sportservice Haarlemmermeer. Zij laten de kinderen in de wijk ervaren hoeveel plezier bewegen ze kan brengen. Er wordt gewerkt aan vaardigheden als samenwerken, communiceren en creativiteit. Daarnaast kan de buurtsportcoach de kinderen (en ouders) voorzien van gratis beweegadvies.

Locaties & aanmelden

Beweegmix wordt gegeven op diverse locaties in Haarlemmermeer aan kinderen van groep 1 tot en met 8. Kinderen mogen langskomen voor een gratis proefles. Daarna blijft deelname kosteloos, maar is het wel verplicht om je vooraf aan te melden via de website van Team Sportservice.