De tuinmannen van Keukenhof hebben op donderdag 6 oktober de eerste bloembollen geplant. Hiermee is een start gemaakt met de voorbereiding van seizoen 2023. De komende drie maanden zullen er maar liefst 7 miljoen bloembollen worden geplant,. Het aftellen naar 23 maart 2023 als de bloemententoonstelling haar poorten weer opent voor publiek is zo begonnen.

Onder het genot van een herfstzonnetje gingen donderdag de eerste bloembollen de grond in, maar dat is niet altijd het geval. Door weer en wind planten 40 tuinmannen één voor één met de hand liefst 7 miljoen bloembollen. Het is een race tegen de klok. De klus moet voor kerst geklaard zijn.

Keukenhof ontstond in 1949 als een initiatief van tien bollenkwekers/exporteurs die een etalage voor het bollenvak wilden creëren. Anno 2022 is Keukenhof nog steeds belangrijk voor de sierteeltsector. Honderd exposanten (inzenders) laten op deze locatie hun beste assortiment bloembollen zien. Dit jaar zijn er vier nieuwe exposanten van de partij, waaronder bloembollenkweker Horizon Flower Family uit Zwaagdijk. Hun motto ‘grown for a smile’ past perfect bij de vele blije bezoekers die Keukenhof in de lente ontvangt.

Keukenhof is in 2023 geopend van 23 maart t/m 14 mei.

Foto: Keukenhof