Tulp Festival Amsterdam brengt een saluut aan het voorjaar en zet de hoofdstad gedurende de hele maand april 2020 in bloei. Voor het zesde achtereenvolgende jaar geven honderdduizenden tulpen kleur aan het vroege voorjaar in de stad. Bewoners, bezoekers en bedrijven kunnen genieten van de vrolijke voorjaarsbloem op tientallen locaties in alle stadsdelen. Fleurige rijen kuipen en schalen met tulpen verlevendigen straten, pleinen, winkelcentra, bruggen en stations. Diverse parken en tuinen van musea en hotels verrassen met fraaie tulpenperken. In de openbare binnentuin van De Hermitage is een unieke tentoonstelling te zien van 100 tulpensoorten. Tulp Festival verbindt de stad en nodigt uit tot een ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert. Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten.

Unieke tentoonstelling

In de openbare binnentuin van De Hermitage, het museum aan de Amstel, komt een unieke expositie tot leven ‘5 Eeuwen tulpen in 100 soorten’, samengesteld en aangeboden door het Amsterdam Tulip Museum. De 100 kuipen met 100 verschillende soorten tulpen geven een overzicht van historische en bijzondere eigentijdse tulpensoorten. Gedurende de hele maand april kunnen tulpliefhebbers het kleurrijke palet aan tulpen bekijken en vergelijken. Naast ultramoderne hybride soorten, is er een schitterende selectie te zien van wilde tulpen die hun oorsprong vinden aan de voet van het Himalayagebergte en door kooplieden in de 16e eeuw naar ons land werden gehaald.

Nieuwe locaties

Tulp Festival 2020 waaiert opnieuw verder uit over Amsterdam. Naast een groot aantal vertrouwde locaties met ‘tulpenlinten’ in Noord, Centrum, Oost, West, Nieuw-West, Zuid, Amsterdamse Bos en Zuidoost, zien we komende maand april ook tulpen op nieuwe locaties, waaronder bij het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein, Artisplein, Haven IJburg, Metrostation Noord, Purmerplein en Plein 40-45.

Nieuwe tulp

Een nieuwe tulp die in april 2020 voor het eerst te zien zal zijn, betreft de AFAS-tulp. Deze zal feestelijk worden gedoopt op de Arena Boulevard.