Veel amateurclubs zijn er niet op ingericht om op een verantwoorde manier met kinderen uit deze doelgroep te sporten. Het geeft vaak spanning over en weer, waardoor het plezier in voetbal verdwijnt. Gekwalificeerde trainers van Stichting Empower verzorgen de voetbaltraining van PEC kicks ASS. Met het doel, om waar mogelijk, de jongeren uiteindelijk door te laten stromen naar het reguliere voetbal bij de amateurclubs.

Waarom PEC kicks ASS
Bewegen is belangrijk. Het geeft energie, een goed gevoel en zorgt voor het kwijtraken van spanning of een teveel aan energie. Sporten kan voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) lastig zijn. Hoe weet je welke sport je leuk vindt? Hoe plan en organiseer je dit? Hoe maak je contact met anderen? Een antwoord op deze vragen vind je door het zelf te ervaren. Bij PEC kicks ASS laten de trainers van Empower jou ervaren hoe leuk voetballen en bewegen is. Je maakt contact met leeftijdgenoten en leert samenwerken volgens vaste afspraken. En het allerbelangrijkste; lekker voetballen met z’n allen.

Succesvol
Inmiddels heeft PEC kicks ASS een flinke groei doorgemaakt; voor veel jongeren brengt deze voetbaltraining niet alleen positiviteit en diverse leermomenten, maar vooral veel voetbalplezier.

Deze succesvolle ontwikkeling heeft er inmiddels toe geleid dat we met ingang van maart 2020 uit gaan breiden naar twee groepen; een jongere en een wat oudere groep. Zo sluiten de deelnemers qua leeftijd en fysiek beter op elkaar aan en dit maakt het samen voetballen qua niveau ook leuker. Bovendien hebben we voor de oudere groep een nieuwe trainingstijd, zodat ook leerlingen uit het voorgezet onderwijs aan kunnen sluiten.

Concrete informatie
De trainingen vinden wekelijks plaats op woensdag op Sportcampus de Pelikaan aan de Haersterveerweg 2 b in Zwolle. Met ingang van woensdag 4 maart 2020 zijn er twee groepen:

  • Leeftijdsgroep 8 t/m 12 jaar; van 15.30 tot 16.30 uur.
  • Leeftijdsgroep 13 t/m 16 jaar; van 17.00 tot 18.00 uur.

Er wordt gespeeld op kunstgras in de opblaashal. En bij mooi weer trainen we lekker buiten.

Doe mee
Lijkt het je leuk om mee te doen met PEC kicks ASS? Of wil je liever eerst een keertje komen kijken? Je bent van harte welkom op Sportcampus de Pelikaan. Voor meer informatie en/of aanmelding kun je een mailtje sturen naar Max Eijkelkamp, max@stichtingempower.nl. Max is pedagogisch medewerker bij Stichting Empower en één van de trainers van PEC kicks ASS.

Over PEC Zwolle United
Maatschappelijke betrokkenheid staat bij PEC Zwolle al jaren hoog in het vaandel. Door het bundelen van allerlei maatschappelijke activiteiten zijn we in 2010, met ondersteuning van diverse partners, gestart met PEC Zwolle United. We willen mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, iets extra’s bieden. De verschillende projecten kenmerken zich door een actieve betrokkenheid van spelers, trainers, vrijwilligers, ambassadeurs en medewerkers.

Over Stichting Empower – De kracht van autisme
Empower betekent zoveel mogelijk eigen regie voeren, zelfstandig beslissen. Stichting Empower zet zowel mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS) als hun begeleiders in hun kracht. Het symbool van onze Stichting is opplussen; streven naar verbetering en groei in ontwikkeling vanuit succeservaringen. De jongere zelf staat centraal tijdens de begeleiding. Wat en hoe wil iemand leren? Door te zorgen voor een goede vertrouwensband tussen jongere en pedagogisch medewerker, ontstaat een veilige sfeer waarin de jongere zich kan ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied en bij praktische vaardigheden in het dagelijks leven. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingempower.nl.