Sinds 2014 timmert Djopzz aan de weg als intermediair op het gebied van uitzendwerk, detachering en poolbeheer. Het grote idee achter Djopzz? “We bestaan niet om alleen vacatures in te vullen. We gaan duurzame relaties aan voor de lange termijn.” 

Eric Krabbe, eigenaar en directeur van Djopzz, richt zijn bedrijf in 2014 op. Met Djopzz wil Krabbe dingen anders aanpakken dan hij voorheen deed: bij mijn vorige werkgever kreeg ik het idee dat flexibele arbeid anders ingericht kon worden. Ik wilde meer dan alleen maar vacatures invullen voor een opdrachtgever. Natuurlijk wilde ik cliënten de kans bieden om aan de slag te gaan, maar ik wilde hen ook voor de langere termijn een toekomst bieden. 

De flexibele ruimte bij bedrijven wilde ik ook gaan gebruiken als kweekvijver. Dus om mensen ervaring te laten opdoen en hen daarna een volgende stap te laten maken. Dat idee sloeg ook aan bij bedrijven. Daardoor kregen we een aantal grote klanten in de sectoren van onderwijs, de schoonmaakbranche en facilitaire dienstverlening.” 

Duurzaamheid 

“We gaan met cliënten een duurzame relatie aan,” vertelt Krabbe. “We proberen hen echt te helpen op de langere termijn, dus met een bepaald carrièrepad in  gedachten. Het is dus voor hen belangrijk om te weten waarom we iets doen, en met welk doel. Zo hebben zij veel meer kans om structureel aan het werk te gaan. En dat gaat goed, want het aantal uitstromers is beperkt en ook onze opdrachtgevers zijn tevreden. We bieden nu zo’n 1400 a 1500 mensen in de regio werk.” 

Carrière maken 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Djopzz. “We vinden dat iedereen een kans moet krijgen op werk, en wij bieden die kans graag. Zo proberen we veel mensen die al een tijdje aan de kant staan weer in te laten stromen. Dat proberen we stapje voor stapje te doen. Het is mooi om te zien dat veel mensen via een aangeboden dienstverband weer die prikkel krijgen waar ze naar op zoek waren.” 

“Zo werken we voor de facilitaire dienstverlening veel samen met sociale werkgelegenheidsbedrijven. Een goed voorbeeld is Assendorp, een bejaardentehuis in Zwolle. Daar zorgen wij deels voor de invulling van facilitaire vacatures. Onze cliënten doen daar eerst de nodige ervaring op, waarna ze een volgende stap in hun carrière kunnen maken. Of men besluit daardoor om door te leren. Zo heeft een aantal van hen onlangs hun MBO-4 diploma behaald, wat veel nieuwe mogelijkheden schept. In combinatie met een opleiding kunnen deze mensen ver komen.” 

Sport en sponsoring 

“Behalve een loopbaantraject proberen we bij Djopzz ook het sportieve element te stimuleren. Zorgen dat iedereen lekker in z’n vel zit, zorgen dat iedereen gezond en fit is. Niet alleen bij onze medewerkers, maar ook bij onze uitzendkrachten. Het sponsoren van teams in de regio past daar ook goed bij. Onze naamsbekendheid hebben we dan ook niet in de laatste plaats te danken aan de sponsoring van een aantal sportploegen. Het vrouwenelftal van PEC Zwolle, Landstede Volleybal, een aantal amateurclubs en basketbal-landskampioen Landstede Hammers. 

“Het zijn bewust de iets kleinere sporten. Als we het hebben over duurzame relaties zijn die namelijk erg interessant. En we kunnen ook echt een wezenlijke bijdrage leveren. Via ons zijn een aantal oud-topsporters een maatschappelijke carrière begonnen. Een paar oud-voetbalsters van PEC en een aantal volleyballers van Landstede bijvoorbeeld. Hen op die manier helpen vind ik enorm leuk. Topsporters zijn alleen maar met hun sport bezig en weten vaak na hun sportcarrière niet precies wat ze willen doen en waar ze goed in zijn. Wij proberen hen daarmee op weg te helpen. 

Steven Eertman: van landskampioen bij Landstede naar maatschappelijke carrière  

Steven Eertman is één van de oud-topsporters die zijn maatschappelijke carrière startte via Djopzz: ‘tijdens mijn volleybalcarrière was ik een studie commerciële economie begonnen, zodat ik altijd iets zou hebben om op terug te vallen. Terwijl ik bij Landstede Volleybal speelde, kon ik stagelopen bij Djopzz. In die jaren was Landstede toonaangevend. We werden een paar keer landskampioen, wonnen een aantal keer de beker en de Supercup. Een hele mooie tijd. 

Naarmate mijn studie vorderde, ging ik ook steeds meer kijken naar een maatschappelijke carrière. Ik kon toen voor twintig uur aan de slag bij Djopzz voor een project van een paar maanden. Dat beviel erg goed en door omstandigheden wilde ik de topsport geen prioriteit meer geven. Bij Djopzz kreeg ik toen een aanbod voor een fulltime dienstverband, waarbij ik een opleiding tot intercedent kreeg. Ik besloot om me vanaf dat moment te richten op een maatschappelijke carrière.” 

Krabbe: “We hebben Steven de tijd gegeven om uit te vinden wat hij kon en wat hij wilde. Hij kwam uit de topsportwereld, sport staat dan op één. Wij hebben dus eerst zijn werkzaamheden aangepast aan zijn sportcarrière. Toen hij aangaf klaar te zijn voor een volgende stap, hebben we hem die kans geboden. Dat bedoel ik ook met duurzame relaties aangaan. Topsporters hebben een bepaalde ambitie en gedrevenheid, daarom vond ik dat Steven ook bij ons paste. Wij hebben bij Djopzz ook die gedrevenheid.”