Geniet bij Floriade van een geweldige dag vol groen. Met wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten, duurzame innovaties, een te gek, groen kinderprogramma, feestelijke nationale dagen, Klassiek op Zondag, sfeervolle lunchconcerten en de zomerse muzikale poëtische voorstelling Mens Boom Dier van Gouden Haas over de ontwortelde mens in tijden van ecologische ontwrichting.

Bomvol zomerprogramma

‘Het kunst- en cultuurprogramma van Floriade Expo 2022 brengt een verdiepende sfeerlaag over het gehele aanbod van Floriade heen. We brengen heel veel gezelligheid en gaan we de diepte in van het thema Growing Green Cities en wat betekent dat nu voor jou’, aldus Sandra van Beers, hoofd kunst- en cultuurprogramma. ‘We zoomen in op de relatie van de mens tot de natuur, met een speelse, theatrale verpakking. Dat doen we met een prachtig kunstbos, een Kunstpaviljoen, een kidsexpeditie en we hebben een bomvol zomerprogramma met sfeervolle muziek- en dansoptredens, klassieke concerten van niveau, theatershows, zomerse concerten en zomers locatietheater. Kom vooral met het hele gezin voor een super leuk programma.’

Muzikale poëtische voorstelling Mens Boom Dier van Gouden Haas

Voor iedereen vanaf 9 jaar speelt Gouden Haas de komende weken de voorstelling Mens Boom Dier bij Floriade. Als de natuur een stem zou hebben, wat zou zij dan te zeggen hebben? In Mens Boom Dier volg je Mens op een wonderbaarlijke reis. Mens is ziek en is het bos in gestuurd om te herstellen. Dan ontmoet ze Boom, die haar met een infuus aansluit op zijn wortelstelsel en begint Mens aan haar therapeutische trip. Onderweg komt ze ook Vogel tegen. Boom en Vogel beginnen tegen haar te praten en dagen haar uit om haar relatie tot de natuur door andere ogen te bezien. Wat hebben zij haar en ons te vertellen?  Op Green Island tegen het Oerbos aan: 30 juni t/m 17 juli iedere donderdag t/m zondag van 16.30 tot 17.45

De Groene Kliniek

Voor aanvang en na afloop van de voorstelling kunnen in De Groene Kliniek van Gouden Haas terecht met jouw kleine en grote klimaatzorgen. Heb je ergens last van? Of heb je echt helemaal nergens last van? De therapeuten geven je, met een dosis humor, een groen advies op maat.

Familievoorstelling Red de Wereld van BonteHond

Een betere wereld begint bij jezelf. Toch? Alles gaat fout! Iedereen doet maar waar hij zin in heeft, het loopt volledig uit de hand. Straks houden we geen boom meer over. En dan? Er moet iets gebeuren. Maar we moeten al zoveel. Daarom is er nu Red de Wereld! Een show vol boze bloemen en bedroefde bijtjes om het goede voorbeeld te geven. Want met showdansen en ingeleefde ballads gaan we de wereld redden. Een voorstelling over of het ook anders kan. Over de impact van liedjes over moeilijke dingen en dansjes over iets waar je toch niks van snapt. Vol bangmakerij en goede bedoelingen en glitterig amusement.

Leven als een monster 5+ van De Speelwildernis

In het Oerbos merken de dieren sinds kort allerlei vreemde dingen op. Er gaat van alles kapot, er is opeens weinig te eten en bovendien stinkt het ook een beetje. Ze weten het niet zeker, maar hoogstwaarschijnlijk leeft er een monster in het bos! Elk dier vertelt over het monster dat ze eigenlijk nooit hebben ontmoet. Het lijkt wel onzichtbaar. Help jij mee het monster te verjagen?

Nationale Dagen met feestelijk cultureel programma

Floriade heeft 30 internationale deelnemers en nog meer nationale deelnemers die allemaal hun groene oplossingen tonen om steden leuker, mooier en duurzamer te maken. Elk land dat op Floriade aanwezig is met een paviljoen organiseert tijdens de Expo een Nationale Dag. ‘Dan brengen ze een cultureel programma op het hoofdpodium vanuit hun land: muziek, dans of theater. Gezelschappen die in Nederland wonen en leven met roots uit het land worden uitgenodigd daar aan mee te werken! Het programma van alle landendagen met de verschillende landenpaviljoens is echt de kers op de taart.’, aldus Van Beers.

Fotocredits: @Kamerich & Budwilowitz