In het Voerman Stadsmuseum Hattem is vrijdag 15 oktober de beeldentuin van het museum geopend. De beeldentuin, gevestigd op de binnenplaats van het museum, is ingericht in samenwerking met het Beeldhouwersgilde Hattem. Werken van vijf kunstenaars van dit gilde zijn vanaf nu in de beeldentuin te bewonderen.

Tijdens de openingsbijeenkomst gaf museumdirecteur Daphne Maas aan verheugd te zijn dat de beoogde samenwerking met het Beeldhouwersgilde Hattem nu daadwerkelijk een feit is geworden. Voorzitter van het gilde Dries Jonker sloot zich van harte hierbij aan en beiden spraken hun vertrouwen uit in een uitstekende samenwerking.

Voor de inrichting van de binnenplaats annex beeldentuin heeft Henk Beernink van het beeldhouwersgilde het museum voorzien van een aantal sokkels, waarop de beelden zijn geplaatst. Het is de opzet dat ongeveer elk half jaar de beeldhouwkunst wordt omgewisseld voor weer vijf andere werken. Het Beeldhouwersgilde Hattem heeft zo een fraaie locatie voor exposities en het museum kan zijn bezoekers  beeldhouwkunst van Hattemse oorsprong tonen.

Henk Beernink introduceerde tenslotte voor de aanwezige genodigden de kunstenaars en hun werken. In de beeldentuin zijn beelden te zien van: Bert Dane: ‘Portret Anton Piek’; Albert van de Streek: ‘Hattems Hoen’; Erika Hadjidakis: ‘Vol Verwachting’; Ineke Krans ‘Samen ondersteunend naar de top’ en Julia Scholten: ‘Torso’.

Naast de werken van het Beeldhouwersgilde Hattem zijn ook het ‘Zittend meisje’ van Bé Thoden van Velzen en het door G.W. Barendsen gemaakte beeld van Jan Hendrik Sypkens Smit, medeoprichter en eerste conservator van het museum, op de binnenplaats te vinden.

Foto:  Voerman Stadsmuseum Hattem