Voor topvolleybalster Celeste Plak is de wereld van Johan Cruijff dichterbij dan je in eerste instantie zou denken. Zo heeft ze aan het Johan Cruyff College gestudeerd, opende ze in 2019 al een Schoolplein14 en beheerst ze regel 5: Durf iets nieuws te doen als geen ander. Celeste Plak voegt zich dan ook toe aan het illustere rijtje ambassadeurs van de Cruyff Foundation.

Toen Celeste nog in Nederland volleybalde volgde ze een opleiding aan het Johan Cruyff College in Nijmegen (waar ze ook ambassadeur van is). Een opleiding die haar de kans gaf om naast een leven als topsporter ook nog te kunnen studeren. Ook mocht ze samen met haar broer Fabian Plak in 2019 een gloednieuw SchoolPlein14 openen bij Basisschool St. Barbara, gelegen in hun geboorteplaats Tuitjenhorn.

Plak: ‘9 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de wondere wereld van de Johan Cruyff Family. De open dag, waar ik als tiener bij mocht assisteren, heeft toen zo’n diepe indruk op mij gemaakt dat ik vanaf dat moment wist dat ik me ‘later’ graag intensiever voor de Foundation zou willen inzetten. Dat ik nu als ambassadeur ben gevraagd voelt dan ook als een enorm grote eer en een droom die uitkomt. Samen met de Cruyff Foundation hoop ik een lach op de gezichten van vele kinderen/jongeren te toveren! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.’

Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation: ‘Als Cruyff Foundation richten wij ons op een grote diversiteit aan sportactiviteiten en hechten er belang aan dat onze ambassadeurs hier op aansluiten en deze verrijken. We kennen Celeste al jaren als een typische ‘Cruyffiaan’ en een waanzinnig mooi voorbeeld voor de jeugd. Woensdag zal ze daarom al gelijk van de partij zijn bij onze Open Dag On Tour waarop we 20 locaties in het hele land aan doen!’