Spiegeltent Salon Perdu op landgoed Zonnestraal in Hilversum is van vrijdag 17 tot en met zondag 19 december het decor voor de eerste editie plaats van WinterWonderfeel. Gastheer Lucas De Man presenteert een afwisselend, sfeervol programma met poëzie, dans en veel muziek, van kamerkoor en trombonekwartet tot singer-songwriter. Tickets voor de zes voorstellingen in drie dagen zijn te koop via www.wonderfeel.nl.

Gedreven door het succes van Wonderfeel in coronatijd, komt het zomerfestival nu met een winterse primeur op landgoed Zonnestraal in Hilversum. WinterWonderfeel is een voorstelling van zo’n 75 minuten vol hartverwarmende muziek- en winterverhalen in de sfeervolle, verwarmde spiegeltent Salon Perdu.

Lucas De Man is de gastheer en verteller. Tal van musici en andere artiesten zoals: Cappella Amsterdam, het Bruckner Quartet, dichter Ingmar Heytze, violisten Lisa Jacobs en Noa Wildschut, mezzosopraan Karin Strobos, singer-songwriters Eva van Manen en Sabrina Starke en aerial dance-ensemble Bencha Theater passeren de revue. Na afloop wordt buiten het vuur opgestookt op en kan er, al dan niet met een glas glühwein in de hand, worden meegezongen met de winterse kampvuurklassiekers van De Meezingbende.

Festivaldirecteur Tamar Brüggemann: ‘WinterWonderfeel is een plek om samen te komen in een periode waarin iedereen op zoek is naar warmte. Met ruimte voor nieuwe rituelen en tegelijkertijd dat ouderwetse midwintergevoel.’

WinterWonderfeel wordt georganiseerd door Wonderfeel, het grootste buitenfestival voor klassieke muziek dat in de zomer van 2021 zijn zevende editie beleefde in het natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland.