De vele fans hebben er een jaar extra op moeten wachten, maar de grote dag is eindelijk aangebroken. Max Verstappen en zijn collega’s in de Formule 1 mogen eindelijk racen op circuit Zandvoort.

Vandaag staan de eerste en tweede vrije training op het programma. De eerste sessie is om 11.30 uur en training nummer 2 om 15.00 uur. Zo’n 70.000 toeschouwers, twee derde  van de totale capaciteit van het circuit, zullen de coureurs verbaal ondersteunen en natuurlijk thuisfavoriet Max Verstappen tijdens de apotheose op zondag proberen naar de overwinning te schreeuwen.

Naast de Formule 1 wordt er ook gereden in de Formule 3 en de W Series  Beitske Visser staat, ondanks haar zware crash van vorige week op Spa, gewoon aan de start. Met ook nog een aangenaam zonnetje belooft het een prachtig weekend te worden in Zandvoort.

Update 1: Max Verstappen pakte zaterdag poleposition voor uitzinnige, in het oranje geklede, racefans. Een unieke prestatie op een bijzonder sfeervolle en feestelijke dag.. Nog nooit eerder stond een Nederlander op de eerste startpositie tijdens de
Grote Prijs van Nederland.

Robert van Overdijk, directeur van de Dutch Grand Prix: ‘Wat een dag. Na 36 jaar een Nederlander op poleposition, stralend weer en een geweldige sfeer. De communicatie richting bezoekers die we hebben gehanteerd, sorteren het gewenste effect met een beheersbare drukte en goede doorstroming. Er was geen enkele file in de wijde omtrek van Zandvoort. De instroom en de
uitstroom verliep heel goed en slechts 2% komt met de auto.’