Bart Lambriex & Floris van de Werken hebben een nominatie voor de internationale Rolex Sailor of the Year 2022 verkiezing op zak. Het zeilduo, lid van Team Allianz, veroverde dit jaar de wereldtitel in de 49er-klasse en schreef ook een wereldbekerwedstrijd op hun naam.  

Haarlemmer Lambriex en Van de Werken zijn bezig aan hun tweede seizoen samen, wat inmiddels al twee wereldtitels opleverde. Ook zij wisten hun titel in Canada met succes te verdedigen. Bij het Europees Kampioenschap 2022 veroverde het duo zilver. Op eigen water wonnen Lambriex en Van de Werken dit jaar de Hempel World Cup Allianz Regatta in Lelystad.

Stemmen op World Sailor of the Year

De World Sailor of the Year Awards worden gezien als de hoogste onderscheiding die een zeiler kan ontvangen als erkenning voor zijn of haar bijzondere zeilprestaties. De shortlist van zeilers of bemanningen, waaronder wereldkampioenen, olympische medaillewinnaars en wereldrecordhouders, vertegenwoordigt het brede scala aan disciplines in de zeilsport.

Het stemmen gebeurt door bij World Sailing aangesloten landen, de internationale zeilgemeenschap, de fans en het publiek. Dit is mogelijk vanaf dinsdag 27 september 2022. De uitreiking vindt plaats tijdens de World Sailing Awards op dinsdag 25 oktober in Abu Dhabi.

Nederland kent drie eerdere vrouwelijke winnaars die eerder deze prestigieuze prijs wonnen. Nog nooit won een Nederlandse man: De concurrente voor Lambriex en Van de Werken bestaat uit Nacra 17-zeiler Ruggero Tita (ITA), ILCA 7-zeiler Jean-Baptiste Bernaz (FRA) en  iQFOIL-windsurfer Nicolas Goyard (FRA),

Fotobijschrift: Bart Lambriex, Floris van de Werken, coach Rick Peacock en hoofdcoach Arnoud Hummel na het behalen van de wereldtitel.

Foto: Watersportverbond