Op zaterdag 1 oktober vertrok en finishte de Ride for the Roses bij Floriade in Almere. Ruim 1400 deelnemende fietsers brachten daarmee ruim €250.000 op voor kankeronderzoek.

Ride for the Roses

The Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud met een gemeenschappelijk doel: een versnelling in kankeronderzoek teweegbrengen. Van 25 kilometer op de stadsfiets met je kinderen tot 200 km op de racefiets, iedereen rijdt voor een roos uit liefde voor een dierbare. Elk jaar start en finisht dit evenement op een andere locatie.

Mooie routes vanaf Floriade in Almere

Dit jaar vertrok de Ride for the Roses vanaf het groene Floriade terrein in Almere. Voor de gelegenheid was de kleurrijke Hortus Avenue afgezet voor de start en finish van de ruim 1400 fietsers. Iedere deelnemer heeft een eigen verhaal, dat hen motiveert om mee te doen aan de Ride. Traditiegetrouw werd de start ingeluid door het mooie nummer The Rose van Bette Midler, deze keer op ontroerende wijze gezongen door Birgit Lewis. De route van 50 kilometer maakte een mooie groene ronde om Almere. De route van 200 kilometer voerde langs de Loosdrechtse plassen via Amsterdam naar Hoorn en Enkhuizen en via de Houtribdijk weer terug naar Flevoland via Lelystad naar Almere. Een flinke afstand met een goed doel.

Een roos voor een dierbare

De verschillende posten op de route werden opgesierd door rozen, beschikbaar gesteld door de Cultuurgroep Rozen, die ook prachtige rozentuinen bij Floriade heeft aangelegd. Tevens werden alle deelnemers volgens gebruik bij de finish op de Hortus Avenue onthaald met een roos.