Deze zomervakantie is er van alles te beleven en te ontdekken aan het Oosterdok. Van boekenworm tot waterrat, van whizzkid tot zeemeermin er is voor ieder wat wils. Er zijn sport & spel activiteiten in en om het water. Zintuig strelende theater, film voorstellingen en concerten. Zomerse aanbiedingen en bijzondere diners. Interessante workshops en boeiende lezingen en informatieve rondleidingen.

Expeditie Oosterdok, dat loopt tot en met 16 augustus, is een samenwerking van tientallen culturele instellingen en bedrijven aan het Oosterdok. Dit gebied ten oosten van het Centraal Station is de thuisbasis van een aantal grote musea, muziekhuizen, de bibliotheek, horecagelegenheden en de (internationale) bedrijven van de toekomst.

Op en in het Oosterdok organiseren de Amsterdamse Waterspelen de hele zomer workshops suppen, zeilen, kanoën voor jongeren en is er een heuse zwem-meerdaagse voor de baantjestrekkers. Ga op reis met het hele gezin door Het Scheepvaart Museum. OBA Oosterdok heeft een gevarieerd film en theater programma en worden er leuke, interessante  workshops geven. Defensie organiseert op het Marineterrein stoere bootcamps voor kinderen vanaf 6 jaar. Tevens zijn hier rondleidingen door het Living Lab, workshops van Cinekid en in de Schietbaan kun je een spannende kunstinstallatie bezoeken. De horeca gelegenheden rondom het Oosterdok bieden naast een geweldige uitzicht,  terrasconcerten en hebben zomerse aanbiedingen  op het  menu staan. Museum ’ t Kromhout opent haar deuren en geven een rondleiding door de buurt. Mediamatic heeft naast de wereld beroemde serres en breed scala aan lezingen, workshops en tentoonstellingen. Het dak van NEMO is het podium waar spannende, experimentele en spectaculaire demonstraties worden gegeven. Het complete aanbod is te vinden via www.expeditieoosterdok.nl

Over Oosterdok

Weinig gebieden in Amsterdam hebben zoveel verschillende gezichten gekend als het Oosterdok. Rond 1600 vestigde een groot deel van de Amsterdamse scheepvaart zich hier en heeft het gebied altijd dienst gedaan als toegangspoort naar de stad én de wijde wereld. Oosterdok is nu nog meer dan ooit dé plek waar techniek en vernieuwing samengaan met een sterke drang naar avontuur. De herontwikkeling is nog in volle vaart, diversen instellingen en ondernemingen bundelen hun krachten om alle Amsterdammers en inwoners van de Metropoolregio Amsterdam nieuwe werelden te laten ontdekken rondom het Oosterdok.