Van 19 t/m 21 juli viert festival Wonderfeel haar tiende verjaardag op de vertrouwde groene buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Op dit betoverende festival kunnen bezoekers drie dagen lang genieten van (klassieke) muziek door topmusici, van dichters, dansers, goed eten en veel meer.

Tien jaar Wonderfeel

Wonderfeel laat haar tiende verjaardag niet ongehoord voorbij gaan. Voor de jubileumeditie zijn tien jonge componisten uitgenodigd om tien nieuwe composities te maken. Deze frisse klanken worden gespeeld door gerenommeerde ensembles zoals: Ragazze Quartet, Kāna Trio, Ikarai, HiiiT en het eigen Wonderfeel Orchestra. Ook presenteert Floris Kortie voor deze bijzondere gelegenheid het programma Avond van de Tieners rond talentvolle tieners onder wie de dertienjarige Liam Nassereddine die onlangs driedubbel in de prijzen viel tijdens de landelijke finale van het Prinses Christina Klassiek Concours.

Muziek in alle toonsoorten

Tijdens Wonderfeel kunnen bezoekers een weekend lang dwalen over bosrijke paden langs de waterkant van Schaep en Burgh en zich laten verrassen door klassieke klanken, soms gemixt met een vleugje pop, jazz, of muziektheater, zoals ze nog nooit hebt gehoord.  Geniet van optredens van internationale musici zoals Gesualdo Six, Ustad Noor Bakhsh, Rakhi Singh, Catrin Finch en Josy Santos en veel fijns van eigen bodem zoals Fuse, Nederlandse Bachvereniging, Maite Hontelé, Jawa Manla en ORBI.

Enkele artiesten schuwen het niet om prangende thema’s aan de kaak te stellen zoals: ouderdom in de voorstelling Coming of Age van Nora Burggraaf, vertrouwen in het prachtige project TRUST door een groep blinde en slechtziende zangers en de strijkkwartetten Karski en Belinfante, kwetsbaarheid in De Sprong van Nora Fischer of klimaatverandering in KOSMOS, een onderzoeksreis van violist Tim Kliphuis en het Ensemble van het Nationaal Jeugdorkest.

Denkers en dichters

Ieder jaar nodigt Wonderfeel een festivaldenker uit. Deze editie is dat cartoonist en illustrator Jip van den Toorn, bekend om haar vlijmscherpe bespiegelingen in stripvorm. Haar werk staat in de Volkskrant, Het Parool, Vrij Nederland en de VPRO Gids. Tijdens Wonderfeel 2024 vult ze dagelijks een slot met haar kritische blik op de wereld, onder andere door in gesprek te gaan met auteur Tobi Lakmaker, theatermaker Anoek Nuyens en uitgever Sladjana Labović. Joost Oomen is de curator van het poëzieprogramma Dichter onder de Boom. Hij ontvangt de dichters Sophia van Blyden, Yentl van Stokkum, Wout Waanders, Nicole Kaandorp en Daan Doesborgh.

Première Tomorrow, Tomorrow, and Tomorrow

Verder zal op vrijdag 19 juli de première plaatsvinden van de kersverse compositie Tomorrow, Tomorrow, and Tomorrow van Thomas van Dun, winnaar van de Keep an Eye productieprijs. Een ligconcert voor twee vleugels en een synthesizer waarbij je even mag voelen en verdwijnen. Laat je compleet meeslepen en scherp je oren door repetitieve en vervreemdende klanken. Pianoduo Scholtes & Janssens voeren Thomas’ driedelige stuk uit op verstemde vleugels en synthesizer, in combinatie met electronics.

Wonderfeel = meer

Wonderfeel biedt daarnaast nog zoveel meer, van dans en yogasessies tot kinderactiviteiten en de Meezingbende. En niet te vergeten een goed gevulde biologische wijnbar en smaakvolle foodtrucks. Vergeet ook niet de Drijvende Diva met haar adembenemende aria’s en haar baljurk van paraplu’s naar een ontwerp van Victorine Pasman.