De H20 Esports Campus Amsterdam is vanaf deze maand op zoek naar getalenteerde gamers (16+) die ambiëren om professioneel esporter te worden. Het Talent Ontwikkel Programma (TOP) is een initiatief van de campus, samen met de Talent Academy Group (TAG), Movamento en het Welness Profi Center.

Het programma vindt in het weekend plaats, onder begeleiding van professionals uit de esport- en sportwereld. Inschrijven kan vanaf nu tot en met 28 februari. De selectie wordt begin maart duidelijk.

Het Talent Ontwikkel Programma is het eerst van haar soort in Europa. Het doel is om getalenteerde gamers in vier maanden klaar te stomen als volwaardig en professionele esporters. Het programma is te combineren met een studie, want de lessen en bootcamps vinden alleen in het weekend plaats. Het programma is geschikt voor gamers die zich bezig houden met de grote esportstitels, zoals League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Rocket League, Call of Duty, Valorant, Fortnite, Overwatch en Dota 2.

General Manager van de H20 Esports Campus Amsterdam, Sjaak Kuil, ziet er naar uit talenten te begeleiden richting de top. ‘Het Talent Ontwikkelings Programma biedt een unieke kans in Nederland om getalenteerde gamers te begeleiden in hun reis om professioneel esporter te worden. We hebben sterke partners die veel ervaring hebben met topsportontwikkeling. Het programma biedt kansen voor nieuwe talenten, die het voorheen zelf moesten uitvogelen. We zijn bij de H20 Esports Campus Amsterdam trots dat we een programma zoals deze kunnen opstarten in april 2021!’

Begeleiding van top teams en esporters

De stap naar de top gaat vaak over veel meer dan talent. Tijdens het Talent Ontwikkel Programma worden de gamers opgeleid in alle facetten van esports; denk daarbij aan beter slapen, de juiste voeding, fit blijven en ook mentale training. Er wordt ook gegamed, maar dat is in het programma secundair.

Daan Ruiter, prestatiecoach bij Talent Academy Group, die topsportorganisaties, topsporters en entertainers begeleidt: ‘Als je met talent de top kon halen, dan zou alles vanzelf gaan. Maar wie de top haalt, heeft lang niet altijd het meeste talent. Die heeft wel zelfkennis, vertrouwen en een enorme drive. Dat zijn precies de zaken die wij coachen. De komende maanden gaan wij de talenten bij H20 begeleiden als topsporters, met daarbij oog voor de ontwikkeling als mens en sporter.’

Summer Split Talent Ontwikkel Programma

De inschrijvingen voor het Talent Ontwikkel Programma  zijn vanaf nu open. Getalenteerde gamers kunnen zicht inschrijven tot en met 28 februari. De selectierondes en gesprekken vinden begin maart plaats, waarna het programma in het weekend van 3 en 4 april van start gaat.

Fotobijschrift: Jongeren worden gecoacht tijdens een cursus in de H20 Esports Campus Amsterdam.