De Allianz Regatta van 2 tot en met 13 juni is voor de komende twee jaar onderdeel van de ‘Hempel World Cup Series’ van World Sailing. Voor dit nieuwe wereldbekerevenement zijn tot nu bijna 300 zeilers ingeschreven uit 47 landen. Dit is het eerste toernooi, sinds de corona uitbraak, waarin meerdere (acht van de tien) olympische klassen tegelijkertijd in actie komen. In vier olympische klassen zien we een sterk deelnemersveld. Voor deze atleten is de Allianz Regatta in Medemblik ook de laatste serieuze test voor Tokyo 202One.

Hempel World Cup Series

De ‘Hempel World Cup Series Allianz Regatta’ was in het verleden al langer onderdeel van deze prestigieuze wedstrijdserie, die gezeild worden in locaties zoals Miami USA, Genua Italië, Hyéres Frankrijk en Enoshima Japan. De overeenkomst loopt in elk geval tot en met 2022.

TeamAllianz

Van de alle Nederlandse zeilers van TeamAllianz die zich geplaatst hebben voor de Olympische Spelen, mist het 470-team van Afrodite Zegers en Lobke Berkhout op de Allianz Regatta. De meeste 470-teams bereiden zich in Portugal voor op de Spelen van Tokio.  Ook Nicholas Heiner doet niet mee, maar is wel aanwezig. Heiner vertrekt de 12de juni naar Santander, Spanje omdat alle Finn zeilers daarvoor gekozen hebben.

Frans Hins, Allianz Regatta Event Director is een tevreden man: ‘Dit zijn uitdagende tijden voor ons allemaal. Zo ook voor de Olympische atleten die gefocust blijven op een optimale voorbereiding op Tokyo 2020. Voor deze topzeilers zijn we heel blij dat we een veilige en iets vereenvoudigde versie van de Allianz Regatta in Medemblik mogen organiseren. We zijn ook natuurlijk trots om aan te mogen kondigen dat we, in samenwerking met World Sailing, weer officieel een Hempel World Cup Series-evenement zijn geworden. We hebben nu best veel goede inschrijvingen in vier Olympische klassen en het lijkt erop dat sommige landen het evenement zullen gebruiken als een laatste nationale kwalificatiewedstrijd voor Tokio 2020. ‘Als organisatoren namens het Watersportverbond kijken we ernaar uit om het eerste multi-class evenement in olympisch zeilen te organiseren sinds het uitbreken van de covid-19 pandemie. Het evenement zal op een veilige manier worden uitgevoerd voor alle deelnemers en Nederlanders en het is voor de zeilers een laatste serieuze test voorafgaand aan de Olympische Spelen.’

 Programma

De Allianz Regatta in 2021 is gesplitst in twee weken. Op deze manier ontstaat er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om alle wedstrijden door te kunnen laten gaan op een veilige manier met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Optimist on Tour

Van 7 tot en met 10 juni meert het rondreizende watersportevenement van Nederland, Optimist on Tour, weer aan in Medemblik tijdens de Allianz Regatta! Kinderen van 8 tot en met 12 jaar, met minimaal zwemdiploma A, kunnen vier dagen lang naar hartenlust gratis kanovaren, suppen of zeilen terwijl de beste zeilers van de wereld het op steenworp afstand voor de laatste keer voor de Olympisch Spelen tegen elkaar opnemen.

Daarnaast kunnen ze als echte waterprofessors proefjes doen in het Optimist on Tour Waterlaboratorium. Onder schooltijd bezoeken kinderen van groep 6 t/m 8 van scholen in de omgeving van Medemblik Optimist on Tour. Na schooltijd kunnen kinderen zich gratis inschrijven om deel te nemen. Kijk voor meer informatie op optimistontour.nl.

Foto: Allianz Regatta