Het Prins Bernhard Cultuurfonds is 17 augustus gestart met de campagne ‘Houd Cultuur Levend.’ Met de campagne wil het fonds zoveel mogelijk geld ophalen voor de vele duizenden makers in de cultuursector die door de coronacrisis zonder werk en opdrachten zijn komen te zitten. Cultuurmakers als Jeangu Macrooy, Jord Knotter, Urmie Plein, Anton Corbijn, Micha Hamel, Janne Schra en Dolly Bellefleur ondersteunen de campagne. Hun gezichten en hun oproep om geld te doneren zijn vanaf 17 augustus op veel plekken in de media terug te zien. ‘Zonder cultuur kun je niet ademen, maar zonder donateurs kan de cultuur momenteel ook niet ademen’, aldus Anton Corbijn over zijn bijdrage aan de campagne.

Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds: ‘Er is een ramp gaande in de cultuursector. Deze campagne moet gezien worden als noodhulp. Daarom roep ik iedereen in Nederland op die cultuur belangrijk vindt, om te doneren. Het ís niet vanzelfsprekend dat er geld is voor cultuur, dat is een zaak van ons allemaal. Dus geef niet alleen zelf, maar vraag ook je collega’s, vrienden, buren en familieleden om te geven. Alleen met veel geld kunnen we voorkomen dat er veel moois verloren gaat.’ De campagne ‘Houd Cultuur Levend’ loopt tot oktober. De actiewebsite is www.houdcultuurlevend.nl

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is voorvechter van een samenleving waarin cultuur en natuur mensen verbindt. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Jaarlijks kunnen meer dan 3.500 projecten worden ondersteund, met bijdragen van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van vele particuliere donateurs.

Foto: Anton Corbijn foto (c) Floris Heuer