Van 18 t/m 29 augustus 2020 organiseert Theatertroep in Frascati Amsterdam een Vaudeville festival. De Theatertroep maakt al jaren Vaudeville-voorstellingen vol korte scènes, sketches, slapstick, liedjes en dansjes. Deze zomer presenteert de Theatertroep een exclusief en inclusief programma waarmee zij 10 dagen lang Frascati 4 overneemt met een eigen festival. Een festival met plays to please you everyday. Elke dag worden drie verschillende stukken gespeeld. Stukken die op hun eigenwijze reageren op wat zich buiten afspeelt. De drie verschillende stukken bestaan uit:

Moord op kale man, geschreven door Don Duyns is een klucht-tragedie over een seriemoordenaar die met de jaarwisseling toeslaat. Wie heeft het gedaan, waarom, waar en met wie? Moord op Kale man spelen we samen met een bewerking van het stuk De Kale Zangeres van Ionesco. Een absurdistisch tafereel over sociale omgangsvormen en de leegheid van etiketten en taal.

Rinoceros van Ionesco, eveneens een absurdistisch stuk. Het speelt zich af in een dorp waar alle mensen langzaam veranderen in Rhinocerossen. De neushoorn “ziekte” grijpt langzaam om zich heen. Aangevuld met De Epidemie van Ionesco, dat hij 50 jaar geleden schreef en vandaag de dag bijzonder herkenbaar is.

De Bomen, Het Bos is een montagevoorstelling gebaseerd op Shakespeare’s As you like it. Hierin wordt een groep mensen verbannen naar het bos. Een parade van vreemde en absurde figuren passeren, filosoferen en fileren de dingen. Met teksten van o.a. van onder andere Shakespeare, Fry and Laury, Monty Python, Symborzka, Noël Coward e.a.

De Theatertroep is een collectief van zeven jonge acteurs die in de afgelopen tien jaar hebben bewezen meesters te zijn in het Vaudeville-genre. Dit doet zij onder het motto ‘lat omhoog, drempel omlaag.’ Op dit moment zijn zij het enige gezelschap in Nederland dat professioneel werkzaam is in dit genre. Het Vaudeville festival wordt gespeeld door de Theatertroep en de nodige gasten.

Foto: Laurien Riha