Rick Mathijssen wordt de nieuwe coach wordt van de hockeyheren van Amsterdam. Vanaf volgend seizoen verruilt hij Bloemendaal voor Amsterdam dat thans alle zeilen moet bijzetten in de hoofdklasse. Mathijssen heeft een contract getekend voor de komende drie jaar en neemt de functie  over van clubicoon Taco van den Honert, die zich voor één jaar gecommitteerd had als coach van heren 1 als onderdeel van een overgangsperiode.

Winnende cultuur

Uit de duur van dit contract spreekt het vertrouwen dat AH&BC heeft in de nieuwe coach, en met recht: Mathijssen heeft zich bewezen als een van de meest succesvolle hockeycoaches van Nederland. Hij staat bekend om zijn vermogen om kampioensteams te bouwen en een winnende cultuur te creëren. Met meerdere landskampioenschappen en Europese titels op zijn naam heeft hij dan ook een indrukwekkende staat van dienst. Zo heeft hij de afgelopen drie jaar met Bloemendaal goud gepakt in de Euro Hockey League en in de hoofdklasse, met datzelfde team onder zijn leiding, twee keer goud en één keer zilver.

Terug op het vertrouwde nest

De nieuwe coach is geen onbekende van Amsterdam. Van 2015 tot en met 2019 heeft hij het dames 1 team van de club begeleid en deze periode afgesloten met een Europese titel en het landskampioenschap. Ook coachte hij in seizoen 2018/2019 het Amsterdamse zaalteam. Je kunt dus wel stellen dat Mathijssen vanaf volgend seizoen weer terugkeert op het vertrouwde nest. Valerie Smit, bestuurslid Tophockey van AH&BC, kijkt ernaar uit: ‘Wij zijn heel blij om Rick weer te mogen verwelkomen bij de club waar hij zo’n warme geschiedenis mee heeft. We kijken ernaar uit om de komende seizoenen samen mooie sportieve successen te vieren!.’

Foto: AH&BC

Fotobijschrift: V.l.n.r.: Dennis Dijkstra, Valerie Smit,  Rick Mathijssen en Joris Albers.