De Cruyff Legacy 14K 2021 gaat door. De organisatie kiest dit jaar voor een alternatieve invulling; een virtuele editie via een speciale app. Het bijzondere sportevenement vindt plaats op zondag 25 april. Door middel van de eRoutes-app is het mogelijk om als deelnemer de Kids Run (1,4K), 5K, 14K, 21K of zelfs 42K te rennen of te wandelen op een door jou gekozen locatie. De vorm is dit jaar anders, het doel nog hetzelfde: geld ophalen om kwetsbare kinderen de ruimte te geven om te sporten en te bewegen.

Johan Cruyff Foundation ambassadrice Anouk Hoogendijk: ‘Met deze virtuele editie kunnen we op 25 april toch lekker bewegen én geld ophalen voor de Cruyff Foundation. Natuurlijk is het jammer dat het evenement niet door kan gaan in de vorm van eerdere edities. Met zijn allen rennen of wandelen, het saamhorigheidsgevoel, dat is natuurlijk het aller gaafst. Maar laten we vooral genieten van wat er wel kan!’

De app is te gebruiken van 19 april tot en met 19 mei. In de app staan onder andere trainingsschema’s, verschillende looproutes vanaf het gekozen startpunt en audiofragmenten over Johan Cruijff ter inspiratie. Deelnemers wordt gevraagd om via een eigen actiepagina geld in te zamelen voor de Cruyff Foundation.

Zondag 25 april

Op zondag 25 april wordt er gezorgd voor extra loopbeleving met een live radio-uitzending gehost door presentatrice Evelien de Bruijn. In het programma, dat van 10:00 tot 15:00 uur wordt uitgezonden, hoor je interviews, mooie anekdotes over Johan Cruijff en de favoriete muziek van diverse deelnemers.

Over de Cruyff Legacy 14K

De Cruyff Legacy 14K is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met als doel zijn gedachtegoed levend te houden en geld op te halen voor de Cruyff Foundation. Inschrijven is mogelijk via de website https://acties14k.cruyff-foundation.org/

De Cruyff Legacy 14K wordt georganiseerd door de Cruyff Foundation en mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors AFC Ajax en OTTO Workforce.