Op zondag 24 april 2022, een dag voor Johan zijn 75e geboortedag, komen vanaf de Johan Cruijff ArenA duizenden deelnemers rennend of wandelend in actie. Samen halen ze geld op zodat kwetsbare kinderen zich kunnen ontwikkelen door sport.

Cruyff Legacy 14K; die loop je voor een ander!

De Cruyff Legacy 14K is enkele jaren geleden in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff met als doel zijn gedachtegoed levend te houden. Johan zei ooit eens: ‘Als je iets voor een ander kunt doen, dan moet je dat doen.’ En jij kan kinderen helpen, gewoon door mee te doen aan de Cruyff Legacy 14K.  Zo simpel kan het zijn.

Event informatie

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende onderdelen; 14K Run, 5K Run, 14K Walk en de Kids Run. De start en finish van alle onderdelen zijn in- of rondom de Johan Cruijff ArenA. Vlak buiten het stadion wordt een startplaats gecreëerd voor de 5K en de 14K Run. Afhankelijk van de gekozen afstand brengt de route deelnemers bijvoorbeeld langs het ouderlijk huis van Johan in Betondorp, het Cruyff Court, het Sjaak Swart Veld en andere highlights gerelateerd aan Johan Cruijff. Het bied een uitgelezen kans om stil te staan bij zijn gedachtegoed, de maatschappelijke initiatieven die hij heeft ontplooid en zijn inbreng als speler en coach in het voetbal. Alle deelnemers worden feestelijk onthaald bij de finish in het stadion.

Bedrijven/groepen kunnen ook met een team meedoen en de diverse onderdelen zijn uiteraard toegankelijk voor sporters met een beperking. Loop je liever vanuit huis? Doe dan mee aan de Virtual Edition en ren of wandel in je eigen omgeving een afstand naar keuze. Zowel deelnemende bedrijven als particulieren worden opgeroepen om ook geld in te zamelen voor de Cruyff Foundation.

Loop jij voor een ander? Schrijf je nu in op 14krun.nl!