Team Sportservice Haarlemmermeer wil iedereen laten profiteren van de positieve effecten van bewegen. Om dat te bereiken is het belangrijk om eventuele drempels rondom sporten en bewegen bij kinderen al weg te nemen zodat een gezonde leefstijl voor hen de standaard wordt. Gymles en sporten zijn zeker niet voor elk kind vanzelfsprekend.

Er zijn bijvoorbeeld kinderen die tijdens de gymles, bij het buitenspelen of bij de sportvereniging moeite hebben om mee te komen. Dit kan komen door een minder goede motoriek, onzekerheid over bewegen, sociaal-emotionele achterstanden of een ongezond gewicht. Om het plezier in bewegen te vergroten organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer ook dit jaar weer diverse beweeglessen om hen een opstapje te geven om met plezier en zelfvertrouwen te (blijven) bewegen.

Deze lessen kunnen voor kinderen een groot verschil maken. Zo helpen MRT lessen om een motorische achterstand te verkleinen. Kinderen met een sociaal-emotionele achterstand krijgen een zelfvertrouwen boost in de Club extra lessen. En het Fit 4 life programma is er om een gezonder gewicht en leefstijl vanzelfsprekender te maken bij deze jonge doelgroep.

De eerste lessen van MRT, Club Extra en Fit 4 Life starten vanaf 6 september. Team Sportservice geeft deze lessen aan kinderen van 4 t/m 12 jaar in Zwanenburg, Nieuw-Vennep en Hoofddorp.