Met de Olympische Spelen wordt voor veel sporters een intensieve periode afgesloten en tegelijkertijd een nieuwe cyclus gestart. Voor de waterpolodames bracht de start van het nieuwe seizoen grote veranderingen met zich mee. Voor een aantal speelsters is er een definitief einde gekomen aan hun topsportcarrière en ook de positie van bondscoach is opnieuw ingevuld. Evangelos Doudesis, eerst assistent, heeft het roer overgenomen,  Zo waait er weer een frisse wind door het team waarbij er kansen liggen voor jonge talenten om de aansluiting te vinden bij de A selectie. Na 1,5 jaar fulltime trainen in Nederland voor de Olympische Spelen hebben veel teamgenoten ervoor gekozen om dit seizoen het trainingscentrum in Zeist in te ruilen voor een Europese club. Ook zijn er nog twee meiden bezig met de afronding van hun studie in Amerika. Zij komen dit seizoen uit voor hun universiteitsteam. Voor de speelsters in Nederland, wordt het programma in Zeist gecombineerd met de trainingen bij de club. Daar ben ik er één van.

Na het missen van de Olympische Spelen afgelopen zomer was het even lastig om mijn draai weer te vinden. Gelukkig realiseerde ik me al snel dat ik nog lang niet klaar ben om het topsportleven de rug toe te keren. Ik vind het nog veel te leuk. Bij mijn club De Zaan speel ik weer samen met mijn zus Lieke en in Zeist trainen we met een jonge groep onder leiding van de nieuwe bondscoach en werken we toe naar het WK en EK later dit jaar.  Ook is er met Richard van Eck nieuwe assistent- coach aangesteld en is het krachttrainingsprogramma aangepast. Deze veranderingen brengen een nieuwe energie met zich mee. ‘Geef alles’ en ‘wees bewust van wat je doet’, wordt dagelijks tegen ons gezegd. ‘We zijn bezig het meest fitte en weerbare team van de wereld te worden’, aldus de nieuwe bondscoach. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om me volledig te committeren aan dit traject.  

Naast heel hard trainen, wordt er ook ruimte gegeven om ons te blijven ontwikkelen op andere vlakken. Het gaat allemaal om de juiste balans. Op de dagen dat we ‘avonds bij de club trainen, is er overdag ook tijd om te focussen op onze maatschappelijke loopbaan. Voor veel meiden betekent dit hun aanwezigheid bij studie of stage. Ik besteed deze tijd aan mijn nieuwe baan bij de farmaceut Nordic Pharma. Na het afronden van mijn studie Biomedische Wetenschappen in Amerika, ben ik op zoek gegaan naar een functie die bij mij past. Afgelopen zomer sprak ik voor het eerst met de general manager en marketing manager van Nordic Nederland. In november ben ik gestart met mijn werkzaamheden op de marketing afdeling voor Oncologie. Nu, na 6 maanden, heb ik mijn eerste jaarcontract getekend als parttime global junior marketing manager. Nordic Pharma steunt mijn topsportcarrière en geeft de ruimte om waterpolo altijd op de eerste plaats te zetten. Ik heb de juiste balans voor mezelf gevonden met deze op maat afgestemde functie en vind het super interessant om te leren over de farmaceutische industrie.

Bente Rogge, speelster Nederlandse waterpoloselectie