De eerste onafhankelijke FIFA-academie  ter wereld, Team Gullit, kiest voor de H20 Esports Campus Amsterdam als fysieke thuisbasis. Het team dat de naam draagt van co-founder en oud-profvoetballer Ruud Gullit heeft met name online een hele sterke aanwezigheid. Een fysieke locatie had het team echter nog niet en dat was volgende Corné Dubelaar, co-founder van Team Gullit, hard nodig: ‘We horen vanuit verschillende hoeken dat een fysieke locatie belangrijk is. Voor meet en greets, een plek voor coaches en spelers om te trainen en in de toekomst voor clinics.’

De plannen stonden al een tijd, maar door de wereldwijde pandemie werden die even in de koelkast gezet. Toch hebben Dubbelaar en zijn team nooit aan de plannen getwijfeld. ‘We vinden dat we nu online doen, naar offline moet trekken. Zo boren we meerdere doelgroepen aan. Daardoor kunnen we partners van Team Gullit ook beter dienen, om content op te nemen voor campagnes en andere samenwerkingen.”

Dirk Tuip, founder bij H20 Esports Campus, is blij met de samenwerking met Team Gullit. ‘Voor het verder uitbouwen van de campus is dit een fantastische stap. Team Gullit is één van de meest professionele FIFA-teams in Nederland. Bovendien is het management en de organisatie erachter ook al jaren aan het investeren in de ontwikkeling van esports in Nederland en geloven zij dat dit sterk gaat groeien. Ook qua mentaliteit passen ze goed bij ons en ze komen uit dezelfde regio. We zijn dan ook trots dat zij zich nu op H20 Esports Campus gaan vestigen en kijken uit naar de samenwerking.’

Het hoofdkantoor van Team Gullit is nog vol in opbouw. In de toekomst is het de bedoeling dat fans hier de spelers kunnen ontmoeten, er clinics gevolgd kunnen worden en dat er volop getraind wordt door de spelers van Team Gullit, onder andere AZ-spelers Dani Visser en Jens van der Flier en het 15-jarige opkomend talent Thijs Dame.

Over Team Gullit:

Team Gullit is ‘s werelds eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academie. Het team dat onder leiding staat van oud-profvoetballer Ruud Gullit heeft een flink aantal FIFA-professionals opgeleid, onder wie eDivisie winnaar in 2018-2019 Dani Visser. De academie heeft naast spelers ook coaches in dienst.

Over H20 Esports Campus:

H20 wordt een platform voor Developing the Next Generation through gaming, esports en creative tech. Esports is een sterke groeimarkt waar jeugd en jong-volwassenen zich sterk mee verbonden voelen. De H20 Campus brengt werelden bij elkaar en verbindt zich nadrukkelijk met persoonlijke ontwikkeling, competitie en onderwijs. Gamers, esporters en influencers zijn de ontwikkelaars van de toekomst.

Foto: Edward van Hees