Op 22 en 23 juni vindt de elfde editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan honderden ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de  werkplaats of expositieruimte van een kunstenaar en zo meer te weten te komen over zijn  werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De overkoepelende organisatie van het Landelijk Atelierweekend is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebbers en kunstenaars.

Deelnemende ateliers in elke provincie

Honderden kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 22 en 23 juni open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces.

In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden zien welke ateliers geopend  zijn. Een zoekfunctie en een interactieve kaart maken het vinden van deelnemende ateliers in de regio eenvoudig.

Gemeentes

Nieuw is de deelname van kunstenaars via hun gemeente. De gemeentes Lochem,  Waalwijk en Albrandswaard hebben zich bij deze zomereditie aangesloten en bieden kunstenaars uit hun gemeente gratis deelname aan het Landelijk  Atelierweekend. Doordat in de drie deelnemende gemeentes gemiddeld meer kunstenaars deelnemen, ontstaat er een mooie atelierroute voor bezoekers.

Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend en een bezoek wordt altijd bijzonder gewaardeerd door de  kunstenaars in kwestie. Veel deelnemers organiseren in hun atelier speciaal voor het Landelijk Atelierweekend een workshop, demonstratie of andere activiteit waaraan bezoekers kunnen deelnemen.