Op zondag 26 mei klinkt het startschot van De Scania Meppel City Run, welke inmiddels bekendstaat als de mooiste van Drenthe voor ons allemaal. 2500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 11e Meppel City Run op het gecertificeerde parcours door de binnenstad van Meppel.

De organisatie van het hardloopevenement is verheugd te kunnen aankondigen dat de Meppel City Run dit jaar volledig is uitverkocht op de 4 en 8 mijl. Voorzitter Wiebo Waltstra: ‘Het is niet zomaar een evenement. Onze missie is om een inclusief en uitdagend hardloopevenement te organiseren voor lopers van alle niveaus, ter bevordering van een gezonde levensstijl en gemeenschapsbetrokkenheid. Onze kernwaarden – samen, vitaliteit, passie, plezier, kwaliteit, en uitdaging – staan centraal in alles wat we doen.’

Programma

De Meppel City Run is er voor iedereen. Daarom is er ook dit jaar weer een vol programma. De SNS KidsRun en de Primalife G-Run leggen vanaf 11.05 uur een speciaal parcours af in de historische binnenstad. Zij kiezen voor 200 meter (minirun) of de 1 of 2 kilometer loop. De SNS KidsRun is tegelijkertijd ook een sponsorloop, waarbij de volledige opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds. De opbrengst van de cheque wordt na afloop van de Meppel City Run uitgereikt bij Herberg ‘t Plein aan het Prinsenplein.

Het parcours van de 4 mijl en de 8 mijl is zowel geschikt voor de ervaren wedstrijdlopers als voor recreanten. Dit jaar verwachten we ruim 2750 deelnemers aan de start. Naast zon 2200 lopers voor de 4 of 8 mijl lopen er ruim 450 kinderen mee, naast ca 30 G-runners en 8 framerunners. Voor deze laatste 3 groepen kan je je nog last minute aanmelden.  Alle lopers genieten elk jaar weer van de heerlijke sfeer, het publiek en het entertainment langs de route. Je kunt wel stellen dat de sfeer in Meppel elk jaar weer wordt overtroffen. Het meelopen aan de Meppel City Run maakt het daarom tot een unieke ervaring, ook voor supporters. De afterparty maakt dit helemaal af!

Vrijwilligers

Om de Meppel City Run voor elke deelnemer betaalbaar en toegankelijk te houden bestaat de hele organisatie van de Meppel City Run uit vrijwilligers. Hier zijn we trots op en dit willen we graag zo houden. Ook dit jaar helpen er 160 vrijwilligers mee aan de organisatie van de Meppel City Run. Deze vrijwilligers worden dit jaar ondersteund door circa 24 vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan.

Binnenstad gedeeltelijk en tijdelijk autovrij

Het parcours is tijdelijk autovrij in verband met de veiligheid van de omwonenden, aan het parcours van de Meppel City Run kunnen daar op zondag 26 mei tijdelijk (tijdens de wedstrijd) hinder van ondervinden. De organisatie vraagt hier begrip voor.

FotoL Meppel City Run