Vanaf mei 2021is VISIT Beemster met Kaasboerderij Rust weer en BeemSTER rijker. VISIT Beemster is blij met de toevoeging van dit mooie bedrijf, omdat hiermee Noordbeemster met een extra BeemSTER aantrekkelijker wordt gemaakt voor inwoners en bezoekers.

Met de geiten- en kaasboerderij van Douwe & Debby wordt ‘Rust’ in de Beemster geboden. Op het erf aan de Noorddijk, in de stal en in de winkel waan je je in het jaar 1900.Er lopen kippen, parelhoenders, kalkoenen en Indische loopeenden los op het erf.

Kaasboerderij Rust werkt zo dicht mogelijk bij de natuur en dit betekent goede en natuurlijke zorg voor de producten. Elke week wordt van alle melk die de geiten produceren kaas gemaakt. De kaas smaakt niet altijd hetzelfde, omdat elk seizoen of eigenlijk elke dag de melk anders kan zijn. Alles heeft invloed op de samenstelling en de productie van de melk. In de winkel worden verschillende soorten ambachtelijk gemaakte geitenkaas, heerlijke delicatessen en de meest verfijnde stukken vlees van hun eigen zuiglammeren verkocht. Ook altijd goed voor een leuk cadeautje.

BeemSTERREN

BeemSTERREN zijn enthousiaste en succesvolle ondernemers en organisaties die het cultuurhistorische verhaal van De Beemster graag willen vertellen. Unieke locaties waar je kunt rekenen op een gastvrije en warme ontvangst. Het zijn de ultieme pleisterplaatsen wanneer je even wilt genieten van het uitzicht, toe bent aan een kopje koffie, op zoek bent naar een folder, arrangement, route of brochure over de streek, een culturele verrassing of een lekker Beemster product wilt proeven.

Over VISIT Beemster

VISIT Beemster is het merk van Stichting Promotie Beemster Werelderfgoed. In deze stichting werken recreatieve Beemster ondernemers, de lokale overheid en een aantal culturele organisaties uit de Beemster samen aan de promotie van UNESCO werelderfgoed Droogmakerij de Beemster. En met succes. Ieder jaar komen er meer bezoekers naar De Beemster. Voor een kort bezoek, een weekend weg of een vakantie.