Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni vindt het Aalsmeer Flower Festival plaats in museum Historische Tuin en het Flower Art Museum. Dit weekend worden beide locaties in ‘bloemenhoofdstad’ Aalsmeer opgesierd met kleurrijke bloemarrangementen, fraaie tentoonstellingen en diverse activiteiten.

Historische Tuin

De Historische Tuin, een museum en botanische tuin dat de ontwikkeling van de tuinbouw sinds de 17e eeuw belicht, besteedt dit jaar speciale aandacht aan de hortensia. Bezoekers kunnen genieten van een collectie van 180 verschillende soorten hortensia’s, naast de gebruikelijke bloemen- en plantenpracht die op de Tuin te zien is. Ook is er een tentoonstelling van 20 indrukwekkende foto’s van insecten, gemaakt door fotografen van Fotoclub Perspektief. 

Bloemsierkunstenaar Christa Snoek pakt dit jaar uit met prachtige arrangementen verspreid over de Tuin, waarin de hortensia maar ook andere bloemen een rol spelen. In de veilingzaal van het museum zijn tijdens het festival twee bloemen- en plantenveilingen, zaterdag en zondag om 15.00 uur, waarbij bezoekers kunnen bieden met behulp van de historische veilingklok. Doorlopend wordt een film vertoond over de historie van de Aalsmeerse bloemenveiling. Zondagmiddag geeft Barry Overdevest tussen 12.00 en 14.00 uur demonstraties bloemstyling met bloemen uit de Historische Tuin.

Rondvaart

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een rondvaart over de Westeinderplassen. De rondvaartboot vertrekt vanaf de Historische Tuin op vrijdag om 13.30 en 15.00 uur, en op zaterdag en zondag om 11.00, 13.30 en 15.00 uur.

Flower Art Museum

In het Flower Art Museum staat de verbeelding van bloemen en natuur in de beeldende kunst centraal. Momenteel is hier de tentoonstelling ‘Hanakotoba – De Japanse bloementaal’, waarin het gaat over de symboliek van bloemen en de Japanse benadering van de natuur. Bloemdesigner Marloes Joore maakt voor het Flower Festival passende arrangementen met uiteenlopende bloemen. Ook zijn er vier stukken te bewonderen van de ikebanascholen die in Nederland actief zijn.

Workshops

Bezoekers kunnen tijdens het weekend deelnemen aan verschillende workshops. Op zaterdag zijn er doorlopend miniworkshops Origami, gegeven door deskundigen van het platform Japans Fans. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er miniworkshops bloemschikken met hortensia’s in het kasje bij de entree. Zondag tussen 12.00 en 14.00 uur klinken in het museum de hemelse zangstemmen van vrouwenensemble Davanti.

Praktische informatie

Beide locaties zijn geopend van vrijdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. Reguliere entreeprijzen per locatie zijn van toepassing. Meer informatie en details zijn te vinden op www.aalsmeerflowerfestival.nl. Kom en geniet van een weekend vol bloemenpracht, kunst en cultuur tijdens het Aalsmeer Flower Festival!

Foto: Joyce Goverde