Op zondag 4 juni gaat het jaarlijkse hardloopfeest in Meppel weer van start. De Scania Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Bijna 2500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 10e Meppel City Run op het vertrouwde parcours door de binnenstad.

Veelzijdig programma

De Meppel City Run is er voor iedereen. Daarom is er ook dit jaar weer een vol programma op de zondag. De SNS KidsRun en de Primalife G-Run leggen vanaf 12.10 uur een speciaal parcours af in de historische binnenstad. Zij kiezen voor 200 meter (minirun) of de 1 of 2 kilometer loop. De SNS KidsRun is tegelijkertijd ook een sponsorloop, waarbij de volledige opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds. De opbrengst van de cheque wordt na afloop van de Meppel City Run uitgereikt bij Herberg ‘t Plein aan het Prinsenplein.

Het parcours van de 4 Mijl en de 8 Mijl is zowel geschikt voor de ervaren wedstrijdlopers als voor recreanten. Dit jaar staan er ruim 2500 deelnemers aan de start. Naast 2000 lopers voor de 4 of 8 mijl ruim 400 kinderen.  Alle lopers genieten elk jaar weer van de heerlijke sfeer, het publiek en het entertainment langs de route. Je kunt wel stellen dat de sfeer in Meppel elk jaar weer wordt overtroffen. Het meelopen aan de Meppel City Run maakt het daarom tot een unieke ervaring en de afterparty maakt dit helemaal af!

Heel Meppel doet mee!

De Meppel City Run is inmiddels niet meer weg te denken van de evenementenkalender van Meppel. De sfeervolle route door het historische centrum heeft het evenement tot een populair hardloopfestijn gemaakt voor zowel loper als supporter.

Parcourswijziging

In overleg met de gemeente heeft de organisatie toch op het laatste moment besloten het parcours wat aan te passen. In het nieuwe parcours loop je nog meer door de gezellige Meppeler straten, zoals Zuideinde, Catharinastraat, Vledderstraat en natuurlijk de Ambonstraat. Door de last minute-aanpassing is het parcours dit jaar niet gecertificeerd voor de Atletiekunie.

Vrijwilligers

Om de Meppel City Run voor elke deelnemer betaalbaar en toegankelijk te houden bestaat de hele organisatie van de Meppel City Run uit niet-betaalde krachten (vrijwilligers( en dit willen ze graag zo houden. Ook dit jaar helpen er 160 vrijwilligers mee aan de organisatie van de Meppel City Run. Deze vrijwilligers worden dit jaar ondersteund door circa 24 vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan.

Binnenstad gedeeltelijk en tijdelijk autovrij

Het parcours is tijdelijk autovrij in verband met de veiligheid van de omwonenden, aan het parcours van de Meppel City Run kunnen daar op zondag 4 juni  tijdelijk (tijdens de wedstrijd) hinder van ondervinden. De organisatie vraagt hier begrip voor.

Foto: Meppel City Run