ARTIS mag in het weekend van 16 tot en  met 18 april eindelijk weer van het slot. De Amsterdamse dierentuin doet mee met het programma Testen voor toegang, een proef met het weer beperkt toelaten van publiek op locaties en bij evenementen. Vanaf maandagochtend 10.00 uur kunnen bezoekers een starttijd reserveren via de website.

Artis doet mee aan de proefopening, die ook geldt voor veel andere attracties en evenementen. Dagelijks mogen er 5000 bezoekers naar de dierentuin, werd woensdag bekend.

De Amsterdamse dierentuin treft nu alle voorbereidingen die nodig zijn voor de driedaagse opening. ARTIS heeft veel last van de financiële gevolgen van de coronacrisis door de langdurige sluiting. Om het park helemaal gereed te maken voor bezoekers werden de initieel genoemde data van 10 tot en met 13 april in overleg iets opgeschoven.

Tijdens deze proefdagen vraagt ARTIS bezoekers, als voorwaarde van deze pilot, dat zij een negatief testbewijs verkregen via testenvoortoegang.nl overhandigen bij aankomst.

Foto: ARTIS/Ronald van Weeren