Van 6 tot en met 14 oktober 2023 is het weer Dutch Food Week. Dit jaar staat het thema ‘Weet wat je eet’ centraal. In Purmerend en Beemster doet VISIT Beemster weer aan mee met enthousiaste ondernemers én gepassioneerde agrariërs en werkt het samen aan een spectaculaire opening in de Markthal.

De vruchtbare grond in De Beemster, met haar specifieke zilte smaak, zorgt ervoor dat er (h)eerlijke streekproducten verbouwd en gemaakt kunnen worden. Tijdens ‘Proef de Beemster’ van 6 t/m 29 oktober 2023 wil VISIT Beemster dit graag laten zien, proeven en beleven.

Beemster Food Tour

Op zaterdag 7 oktober kan iedere bezoekers tijdens een route door de Beemster weer een tas rijkelijk vullen met veel lekkers (voldoende voor 2 personen). Je doet mooie bedrijven en bijzondere plekken aan en wordt verrast met alle heerlijkheden die de tas in worden gestopt. Ondertussen kun je genieten van onze leuke restaurants voor een kopje koffie of lunch.

De Beemster Food Tour tas, inclusief route, is te bestellen via www.visitbeemster.nl. Hier vind je ook meer informatie over de tour & tas.

Beemster op het menu

Speciaal in het kader van Proef de Beemster zet de horeca in Purmerend en Beemster in deze periode zoveel mogelijk Beemster streekproducten op de menukaart. Laat je verrassen én inspireren! Bij welk restaurant kom jij De Beemster proeven? Zie www.visitbeemster.nl voor de deelnemende restaurants.

Beeld: VISIT Beemster