Van 10 t/m 17 oktober 2020 wordt de Dutch Food Week gehouden. Dit is hét nationale podium waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘Verbinding.’ De ondernemers uit Beemster & Purmerend, beide gemeenten en VISIT Beemster grijpen deze kans aan om te laten zien wat voor mooie producten er in Beemster worden gemaakt. In deze week kunnen bezoekers Beemster streekproducten ontdekken, proeven en ervan genieten.

Beemster streekproducten menu

Een groot aantal restaurants in Beemster en Purmerend zullen gedurende de Dutch Food Week zoveel mogelijk Beemster producten op de menukaart zetten. Dat doen ze natuurlijk vaker, want zij kennen de (h)eerlijke producten. Maar deze week worden ze extra onder de aandacht gebracht. Brasa Purmerend De Stallen, Purmerend, Jo & Co, Twaalf, Kozee ( allen Purmerend) Brasa Beemster (Middenbeemster), Fort Resort Beemster (Zuidoostbeemster) en De Kerckhaen (Westbeemster) nodigen iedereen uit om al dat heerlijks te komen proeven.

Beemster Streekproducten Tour

Speciaal voor de Dutch Food Week is de Beemster Streekproducten Tour ontwikkeld. Met een exclusieve boodschappentas en bijbehorende route & voucher kun je van vrijdag 16 t/m zaterdag 17 oktober op ontdekkingstocht door de Beemster. De route voert je al fietsend, met de auto of de VISIT Beemster Twizy langs de deelnemende Beemster ondernemers waar je de tas kunt vullen met (h)eerlijke en mooie streekproducten. De tas is vanaf dinsdag 13 oktober bij Bezoekerscentrum Beemster, Middenweg185 in Middenbeemster en VVV Museumwinkel Purmerend, Peperstraat 35, te koop of vooraf te bestellen via www.visitbeemster.nl.

Deelnemende bedrijven zijn o.a.Beemster Valery, Beemster Garlic,Beemsterlant’s Varken, Rust in de Beemster, CONO en De Beemster Kaaswagen, Eerlijk & Heerlijk, Vollebregt, Sonnevanck, Chocoladefabriek Beemster, Korenmolen De Nachtegaal, Nicolaashoeve, Bakker Seeds Productions en Kaasboerderij Groot.

Foto: Dutch Food Week Beemster